Γιατί κάποιος να παρακολουθήσει σπουδές στις Μαγειρικές Τέχνες;


ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ*  

Ένα σημαντικό ερώτημα που βρέθηκα αντιμέτωπος να απαντήσω ήταν γιατί κάποιος/α να παρακολουθήσει σπουδές στις Μαγειρικές Τέχνες. Λόγω της επαγγελματικής μου κατάρτισης ως επαγγελματίας μάγειρας και εκπαιδευτής μαγειρικής, η γνώμη και άποψη μου αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία. Τα ερωτήματα πολλά και οι απαντήσεις ακόμα περισσότερες μιας και πρόκειται για ένα επάγγελμα που είναι σχετικά σύγχρονο, εκφραστικό, δημιουργικό και συνεχώς εξελισσόμενο. Οι πιο σημαντικοί λόγοι είναι οι εξής:

Καλύτερο μισθό. Ανέκαθεν, οι δουλείες γύρω από το φαγητό είχαν περισσότερη ζήτηση και  απαιτήσεις που αυτομάτως σήμαινε και περισσότερο εισόδημα σε σχέση με τα άλλα επαγγέλματα.

Εργασία/Απασχόληση σε εστιατόρια ή ξενοδοχεία. Έχοντας ένα πτυχίο στα χέρια σου και αρκετή εξάσκηση  στις μαγειρικές τεχνικές, είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις μια νέα καριέρα και πολλά υποσχόμενη στους διαφόρους τομείς της βιομηχανίας.

Αφεντικό του εαυτού σου. Πολλοί απόφοιτοι ξεκίνησαν με κάτι μικρό και στη συνέχεια απέκτησαν τις δίκες του μεγάλες και κερδοφόρες επιχειρήσεις. Οι σπουδές τους έχουν βοηθήσει στο να καταλάβουν τι ζητά η αγορά και πώς να διευθύνουν επιχειρήσεις.

Ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Για κάποιους, ένα πτυχίο στις Μαγειρικές Τέχνες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα σημαντικό εργαλείο στο να ταξιδέψουν  σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Για παράδειγμα, είτε να σπουδάσουν στην φημισμένη Γαλλία την περίφημη γαλλική κουζίνα είτε να δουλέψουν σαν μάγειρες σε μια διάσημη εταιρία με κρουαζερορόπλοια που κάνουν το γύρο του κόσμου όλου.

Διάσημος / Celebrity Chef. Και ποιος δεν θα ήθελε να γίνει διάσημος σεφ σαν τον Σκαρμούτσο, Μποτρίνι  ή τον Ramsy και να μονοπωλεί στα μέσα και στην τηλεόραση. Χωρίς τις βάσεις και τις απαραίτητες γνώσεις, που σου παρέχουν οι σπουδές, θα είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις και να πρωταγωνιστήσεις.

Να μάθει να μαγειρεύει. Πόσοι  ανακάλυψαν κάποια στιγμή στη ζωή τους ότι θέλουν να μάθουν να μαγειρεύουν ή και να εμπλουτίσουν τις μαγειρικές τους γνώσεις; Πάρα πολλοί από αυτούς επιλέγουν να εισαχθούν σε πολύ καλές και  αναγνωρισμένες μαγειρικές σχολές ώστε να είναι σίγουροι ότι θα διδαχτούν τις σημαντικές τεχνικές και μυστικά, μιας και τα βιβλία μαγειρικής δεν μπορούν να προσφέρουν και πολλά από μόνα τους.

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, λόγοι υπάρχουν πολλοί σχετικά με το ερώτημα αν κάποιος/α πρέπει να παρακολουθήσει Μαγειρικές Τέχνες. Στο τέλος όμως, όλοι καταλήγουν στο κυρίως ερώτημα, αν είναι για τις τέχνες ή το επάγγελμα. Και φυσικά, οι επιλογές και απαντήσεις θα καθοριστούν από τους προσωπικούς μελλοντικούς στόχους του καθενός στη ζωή του.

Καθηγητής στο American College




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










102