Γιατί μπαμπά είσαι άνεργος;


TΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ*   

Είχα πει ότι δε θα ξαναγράψω. Όμως δεν μπορώ να σωπαίνω όταν άλλοι γκρεμίζουν όσα εγώ έχτισα με κόπους δικούς μου, αλλά και της οικογένειάς μου.

Κύριε Υπουργέ, τι θα πρέπει να απαντήσω στα τρία παιδιά μου όταν με ρωτήσουν, γιατί δεν πηγαίνω σχολείο, όπως πήγαινα τα 12 προηγούμενα χρόνια (8 στον ιδιωτικό τομέα και τέσσερα στο δημόσιο); Να τους πω ότι κάποιοι κύριοι – κυρίες παίζουν με τη ζωή μου; Να τους πω ότι, ενώ ήμουν σε ιδιωτικό σχολείο, με κάλεσαν να επιμορφωθώ για να στελεχώσω τα δημόσια σχολεία και άφησα το ιδιωτικό σχολείο, αλλά τώρα, αφού ολοκλήρωσα και την Προϋπηρεσιακή Κατάρτιση, τους είμαι άχρηστος ή δεν έχουν αποφασίσει αν είμαι ικανός για να διδάξω;

Μήπως θα ήταν πιο έντιμο να έρθετε να τους τα πείτε εσείς, Κύριε Υπουργέ; Να τους πείτε ότι οι πανεπιστημιακοί μου καθηγητές -52 μαθημάτων- μου χάρισαν έναν πανεπιστημιακό τίτλο, χωρίς να τον αξίζω, ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ. Ότι το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) μου χάρισε μία Υποτροφία, χωρίς να την αξίζω. Ότι οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, τους οποίους εσείς διορίσατε στην Προϋπηρεσιακή Κατάρτιση, με περάσανε και αυτοί ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΖΩ, όπως επίσης και ο Υπεύθυνος Καθηγητής Φιλόλογος και η Βοηθός Διευθύντρια, οι οποίοι ήταν Υπεύθυνοι για την αξιολόγησή μου, συνυπέγραψαν –ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΖΩ- ότι είμαι ικανός καθηγητής. Τέλος, να πείτε στα παιδιά μου ότι δε διορίστηκα, γιατί ενώ ΕΣΕΙΣ προσφέρατε ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακά και διδακτορικά, εγώ ήμουν ακαμάτης και  παράτησα το μεταπτυχιακό μου στη μέση, όχι λόγω οικονομικών προβλημάτων, αφού με οδηγήσατε στην ανεργία, αλλά λόγω ΤΕΜΠΕΛΙΑΣ.

Μήπως δεν είμαι καλός πατέρας;

*Καθηγητής Φιλόλογος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










212