Γιατί να είμαι σκλάβος;


ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ*  

Έφτασε η ώρα κι εμείς οι φοιτητές να ξεσηκωθούμε. Στις 14 του Δεκέμβρη, η ώρα 10:00 οφείλουμε να δώσουμε μαζικά και διεκδικητικά το παρών μας στη συγκέντρωση μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου απ’ εκεί θα ξεκινήσει πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο. Αυτό το παλλαϊκό συλλαλητήριο διοργανώνεται ενάντια στα μέτρα λιτότητας που μας επιβάλλουν η Κυβέρνηση και η Τρόικα, στο οποίο θα συμμετέχουν η ΠΕΟ, η ΦΕΠΑΝ, η ΠΣΕΜ και άλλοι μαζικοί φορείς. Για να πετύχει αυτός ο τρόπος αντίδρασης έχουμε καθήκον να ξεσηκώσουμε κι άλλους, πρέπει να είμαστε χιλιάδες, ούτως ώστε να καταφέρουμε  να γίνουμε μπελάς για τους μεγάλους, που δεν είναι άλλοι από το μεγάλο κεφάλαιο και τους εκφραστές του.

Παρά τις απειλές των αφεντικών, αυτή η Παγκύπρια Κινητοποίηση πρέπει να δώσει ισχυρές απαντήσεις σ’ αυτούς και τις πολιτικές τις οποίες προωθούν μέσα από την καθοδήγηση της Ε.Ε. Εδώ και εννιά περίπου μήνες σχεδιάζονται και παίρνονται αντιλαϊκά μέτρα, το ένα μετά το άλλο.

Επιτέλους πρέπει να δούμε το κοινό συμφέρον. Φτάνει πια να πέφτουμε θύματα στην ανταγωνιστικότητα που παράγει η κοινωνία με απώτερο σκοπό να ξεχνάμε τη συλλογικότητα και το καλό των πολλών. Δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι ο «επιτυχημένος» άνθρωπος, όπως μας μαθαίνουν στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια. Και για αυτούς ο επιτυχημένος άνθρωπος δεν είναι αυτός που θα τον διακατέχουν τα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της αλληλεγγύης, του διεθνισμού κ.α. Για αυτούς ο τέλειος άνθρωπος είναι αυτός που θα παράγει περισσότερα, αφού θα εκμεταλλεύεται στο μέγιστο βαθμό την ανθρώπινη εργασία με την πρόφαση του ρίσκου. Αυτά είναι  παιχνίδια της αστικής τάξης τα οποία πληρώνουμε εμείς.

Για όλα τα πιο πάνω έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε και να αντιδράσουμε. Να μην μείνουμε για άλλη μια φορά στον καναπέ του σπιτιού μας παρακολουθώντας, στην καλύτερη περίπτωση, τα όσα συμβαίνουν έξω, από την τηλεόραση. Γιατί μόνο το πάθος και η αμφισβήτηση που διακατέχει τη νέα γενιά μπορεί να ξεσηκώσει και τις άλλες ηλικίες. Αυτό το αποδεικνύει η ιστορία. Κυρίως οι φοιτητές είναι αυτοί που με το δικό τους αγώνα αντιστάθηκαν στις Χούντες, στα Τανκς, στα μέτρα λιτότητας.

Ο κυπριακός λαός ως ο συνεχιστής της ιστορίας του, δεν πρέπει να απουσιάζει από την πορεία. Να τους δείξει ότι ξέρει να αντιστέκεται, όπως αντιστάθηκε στο παρελθόν, ότι δεν ξέχασε την αγωνιστικότητα του. Όσο κι αν κάποιοι τον θέλουν σε λήθαργο, πρέπει να αντισταθεί στο ξήλωμα του κοινωνικού κράτους. Στις 14 Δεκεμβρίου μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι:

  • Αντιστεκόμαστε στο κουτσούρεμα της Φοιτητικής Μέριμνας
  • Αντιστεκόμαστε στην αύξηση κομίστρων στα λεωφορεία
  • Αντιστεκόμαστε στη μείωση του προϋπολογισμού της Παιδείας
  • Αντιστεκόμαστε στις μειώσεις μισθών
  • Αντιστεκόμαστε στις μειώσεις συντάξεων
  • Αντιστεκόμαστε στη φιλελευθεροποίηση του ωραρίου
  • Αντιστεκόμαστε στη συγχώνευση σχολείων
  • Αντιστεκόμαστε στο κούρεμα των καταθέσεων
  • Διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο

Να προτιμήσουμε τη λευτεριά μας, παρά τη σκλαβιά που Τρόικα και Κυβέρνηση μας οδηγούν.

*Οργανωτικός Γρ. Προοδευτικής Κ.Φ. Παν. Κύπρου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










139