Γονείς Δημοτικής προς ΣΕΚ, ΠΕΟ: Ξεδιάντροπα εσείς συμπεριφέρεστε στους 10.000 μαθητές


Με ανακοινωση απάντηση της  προς τις  συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ η Συνομοσπονδία Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρει:

«Μαθήματα αγώνων και διεκδικήσεων δεν δεχόμαστε από κανέναν…. ξεδιάντροπα και απαράδεκτα εσείς συμπεριφέρεστε στους δέκα χιλιάδες μαθητές αλλά και στους είκοσι χιλιάδες εθελοντές γονείς που επ΄ αόριστο δεν θα έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους για αποφάσεις άλλων. Κύριοι εσείς προσβάλλετε τους 52 χιλιάδες μαθητές και τους 100 χιλιάδες και πλέον γονείς με την ανακοίνωση σας.

Η Συνομοσπονδία μας ουδέποτε εκφράστηκε εναντίον των διεκδικήσεων του μέχρι πρόσφατα νεοσύστατου συνδέσμου των Παιδαγωγών και σε συνάντηση που είχε την περασμένη Τρίτη στη Λεμεσό ζήτησε να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητικό για να αρχίσει ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ όλων των φορέων και να βρεθούν λύσεις.

Ξεκαθάρισε όμως ότι αν δεν δοθεί ο απαραίτητος χρόνος:

•  Δεν θα ανεχθεί να ταλαιπωρηθούν αλλά και να χρησιμοποιηθούν πέραν των δέκα χιλιάδων μαθητώ αλλά και γονιών των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων της χώρας μας.

•  Θα καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο εάν η απόφαση του Συνδέσμου είναι να προχωρήσει σε απεργιακά μετρά.

•  Θα ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τη διακοπή των υπηρεσιών των Παιδαγωγών.

•  Κάλεσε τον Σύνδεσμο σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι στη λήψη βεβιασμένων μέτρων.

Επίσης, στην ανακοίνωση μας αναφέραμε ότι «Ως Συνομοσπονδία είμαστε στη διαδικασία κατάθεσης προτάσεων/ εισηγήσεων προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε σχέση με τη λειτουργία των ΠΟΣ και παράλληλα δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να μπούμε σε ένα εποικοδομητικό διάλογο».

Που προφανώς κανένας δεν μπήκε στο κόπο να ασχοληθεί (Συντεχνίες, Παιδαγωγοί) αλλά ταυτόχρονα ζητούν την στήριξη των Οργανωμένων γονιών.

Οι θέσεις της Συνομοσπονδίας μας για τα ΠΟΣ είναι ξεκάθαρες και αναρτημένες στη Ιστοσελίδα μας.

Διαμαρτυρίες και απεργίες κύριοι μπορείτε να τις κάνετε και τώρα σε πρωινό χρόνο ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΤΕ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΟΝΕΙΣ.

Αγαπητοί κύριοι τον θεσμικό ρόλο που μας έχει δώσει η πολιτεία για να εκπροσωπούμε όλους τους γονιούς της χώρας μας δεν θα τον εκχωρήσουμε σε κανέναν.

Όταν ζητάτε την στήριξη των Οργανωμένων γονιών πρέπει πρώτα να τους σέβεστε.

Γονείς σε διαρκή κίνηση!!

Από Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










158