Γονείς Δημοτικής: «Κάποιοι στην ΠΟΕΔ, με ανεύθυνο τρόπο στοχοποίησαν τους γονείς και τα παιδιά τους»


Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι το πρόβλημα στα Δημοτικά Σχολεία, δε λύεται με δημόσιες αντιπαραθέσεις, αλλά με την ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών από αυτούς που πρέπει,. Ταυτόχρονα, καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις, διαφορετικά θα καταλογιστούν σε αυτό οι συνέπειες των δικών τους παραλείψεων.
Η Συνομοσπονδία Γονέων τονίζει πως η οργάνωσή τους ''και όλοι οι Σύνδεσμοι Γονέων των Δημοτικών Σχολείων - μέλη της αποτελούν ένα θεσμικό εκπαιδευτικό φορέα εθελοντών γονιών, που με ανιδιοτέλεια, αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα λειτουργούν έχοντας κύριο στόχο την αναβάθμιση της παρεχόμενης Δημόσιας Εκπαίδευσης αλλά και της διεκδίκησης των αναφαίρετων δικαιωμάτων των παιδιών τους''.
''Για αυτό και διαχρονικά δρουν και διεκδικούν'', συνεχίζει, ''μέσα στο πλαίσιο των δικών τους αρμοδιοτήτων, στερούμενοι προσωπικού και οικογενειακού χρόνου, πάντοτε με ειλικρίνεια και μιλώντας με τη γλώσσα της αλήθειας''.
''Για άλλη μια φορά'', συνεχίζει η Συνομοσπονδία, ''λέμε ότι η λανθασμένη εντύπωση, πως η αντιπαράθεση, που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, είναι μεταξύ δασκάλων και γονιών, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού αφορά το κράτος - εργοδότη από τη μια και από την άλλη τον δάσκαλο - εργοδοτούμενο''.
''Δυστυχώς, σε αυτή την αντιπαράθεση'', συνεχίζει η ανακοίνωση, ''κάποιοι στην ΠΟΕΔ, για δικούς τους λόγους, επέλεξαν να στοχοποιήσουν τους οργανωμένους γονείς και τα παιδία τους, με τρόπο ανεύθυνο, άδικο, προσβλητικό και απαξιωτικό, γεγονός που εμάς πραγματικά μας θλίβει αλλά και που δεν μας δίδει ευκαιρία για διαφορετικό τρόπο αντίδρασης''.
''Αυτή η εξέλιξη'', δηλώνει η Συνομοσπονδία, ''έχει αρνητικές επιπτώσεις στη συνεργασία δύο σημαντικών πυλώνων της εκπαίδευσης, αυτών των γονιών και των δασκάλων, με προεκτάσεις που πιθανόν να αγγίζουν την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών σχολείων''.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










145