Γονείς Μέσης: Όχι σε μεικτά τμήματα Ο.Μ.Π στην Α Λυκείου


Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης ανακοινώνει ότι πληροφορήθηκε από γονείς που ανησυχούν, ότι σε μερικά λύκεια έχουν δημιουργηθεί μεικτά τμήματα στην Α΄ Λυκείου. Δηλαδή μαθητές από 2 ή περισσότερες ομάδες ΟΜΠ έχουν μπει στο ίδιο τμήμα.

«Επιθυμούμε να πληροφορήσουμε τους γονείς, ότι παρ' όλο ότι συμμετείχαμε σε πάρα πολλές συνεδριάσεις με το Υπουργείο Παιδείας και άλλους φορείς, αναφορικά με την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, ουδέποτε τέθηκε το θέμα της πιθανότητας δημιουργίας μεικτών τμημάτων στην Α Λυκείου. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε και σε μας την ίδια έκπληξη, όπως και στους επηρεαζόμενους γονείς.

Εύλογα δημιουργείται η απορία, αν το Υπουργείο είχε προβλέψει την πιθανότητα αυτή και αν ναι, γιατί δεν ανακοινώθηκε στους υπόλοιπους φορείς για να συζητηθεί.

Επιπρόσθετα η εξέλιξη αυτή μας δημιουργεί την εύλογη ανησυχία: στην Β Λυκείου, όταν οι μαθητές θα πρέπει να επιλέξουν Κλάδο, ανά ένα σχολείο π.χ. στην 1 κατεύθυνση έχει 60 μαθητές τι θα γίνει; Ο νόμος προνοεί ότι ο μεγαλύτερος αριθμός σε κάθε τάξη είναι 25 παιδιά. Τα υπόλοιπα 10 τι θα γίνουν; Θα δημιουργηθούν 3 τμήματα των 20 ή οι υπόλοιποι 10 μαθητές θα παραπεμφθούν σε άλλο σχολείο; Και αν γίνει το 2ο, με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή των μαθητών που δεν θα μείνουν στο σχολείο; Και το κυριότερο, με ποιο δικαίωμα να υποβληθούν αυτά τα παιδιά και η γονείς τους, στην ταλαιπωρία να φοιτούν σε σχολείο που είναι μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Είναι πολλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει το Υπουργείο. Η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση γίνεται για να έχουν τα παιδιά μας τις καλύτερες δυνατές προοπτικές μόρφωσης. Με τα μεικτά τμήματα, έστω και σε λίγα σχολεία, δημιουργείται μία ανισότητα ανάμεσα στους μαθητές. Μία ανισότητα που θα φανεί περισσότερο στην Β τάξη.

Διαβεβαιώνουμε τους γονείς των παιδιών που επηρεάζονται, ότι αν το γνωρίζαμε εκ των προτέρων, θα το διαπραγματευόμασταν με το Υπουργείο. Επίσης σας διαβεβαιώνουμε ότι θα επιμένουμε όπως το Υπουργείο απαντήσει άμεσα στα ερωτήματα και ανησυχίες μας».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










198