Γραμματειακές σπουδές στο C.D.A. College


«Ο Κλάδος των Γραμματειακών Σπουδών αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να εργαστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους αφού βρίσκεται πάντοτε ψηλά στη λίστα των επαγγελμάτων με μεγάλη ζήτηση και συνεπώς παρέχει πολλές ευκαιρίες ανέλιξης και καταξίωσης».

 Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή της στο  Paideia-News, η  υπεύθυνη του Κλάδου Γραμματειακών σπουδών στο C.D.A. College, Ελένη  Καλλή.                                                            

ΕΡ: Γιατί να επιλέξει κάποιος τις Γραμματειακές Σπουδές;

ΑΠ: Η επιλογή του επαγγέλματος αποτελεί την πιο κρίσιμη απόφαση στη ζωή ενός ανθρώπου. Μια τέτοια απόφαση πρέπει να παίρνεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οι ημέρες που διανύουμε είναι από τις δυσκολότερες στη ζωή των νέων ανθρώπων.  Η αγορά εργασίας σε πολλά επαγγέλματα είναι κορεσμένη. Στη σημερινή εποχή της κρίσης και του Μνημονίου, η τραγική αύξηση της ανεργίας είναι περισσότερο από ορατή. Ο Κλάδος των Γραμματειακών Σπουδών αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να εργαστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους αφού βρίσκεται πάντοτε ψηλά στη λίστα των επαγγελμάτων με μεγάλη ζήτηση και συνεπώς παρέχει πολλές ευκαιρίες ανέλιξης και καταξίωσης.

ΕΡ: Που μπορούν να εργοδοτηθούν οι απόφοιτοι του Κλάδου;

ΑΠ: Ο Κλάδος Γραμματειακών Σπουδών παρέχει στους απόφοιτους ευκαιρίες άμεσης εργοδότησης στον Κρατικό, Ημικρατικό, Τραπεζικό και Ιδιωτικό Τομέα. Επιπρόσθετα, ο Κλάδος αυτός μπορεί να αποτελέσει βάση συνέχισης σπουδών για ανώτερες ακαδημαϊκές σπουδές π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων.

ΕΡ: Πόση είναι η διάρκεια του Κλάδου σας;

ΑΠ: Η διάρκεια σπουδών έγκειται στην επιλογή του φοιτητή.

ü  Ένα έτος – Πιστοποιητικό (Certificate)

ü  Δύο έτη – Δίπλωμα (Diploma)

ü  Τρία έτη – Ανώτερο Δίπλωμα (Higher Diploma)

Όλοι οι Κλάδοι είναι αξιολογημένοι-πιστοποιημένοι από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΡ: Ποια είναι η γλώσσα διδασκαλίας και ποια τα κριτήρια εισδοχής;

ΑΠ: Το πρόγραμμα προσφέρεται στην Ελληνική γλώσσα. Τα κριτήρια εισδοχής έχουν ως εξής: για το 1ο έτος Απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης, για το 2ο έτος Πιστοποιητικό Γραμματειακών Σπουδών και στο 3ο έτος γίνονται δεκτοί φοιτητές που έχουν φοιτήσει σε  διετή κλάδο Γραμματειακών Σπουδών και κατέχουν Δίπλωμα.

ΕΡ: Η φοίτηση περιλαμβάνει οποιαδήποτε προετοιμασία για εξωτερικές εξετάσεις;

ΑΠ: Ο Κλάδος των Γραμματειακών Σπουδών προετοιμάζει και παρέχει στους σπουδαστές την ευκαιρία να παρακαθίσουν τις πιο κάτω εξωτερικές εξετάσεις:

  • Κυβερνητικές Εξετάσεις Ελληνικής Δακτυλογραφίας και Στενογραφίας
  • LCCI Αγγλική Δακτυλογραφία
  • ECDL Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
  • ICT Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Λογιστική

ΕΡ: Γιατί ένας ενδιαφερόμενος να προτιμήσει το C.D.A. College έναντι κάποιου άλλου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Κύπρο ή το εξωτερικό;

Το Κολλέγιο C. D. A   προσφέρει εδώ και 37 χρόνια ποιοτική εκπαίδευση στους κλάδους των Γραμματειακών και των Τουριστικών σπουδών. Τα τελευταία χρόνια σημείωσε μία σειρά από τεράστιες επιτυχίες που οδήγησαν στη δημιουργία νέων αξιολογημένων-πιστοποιημένων πανεπιστημιακών κλάδων στους ακόλουθους τομείς:

  • Πτυχίο και Μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων
  • Πτυχίο  Διοίκησης Ταξιδιωτικών Σπουδών Και Τουρισμού
  • Πτυχίο στις  Αστυνομικές Σπουδές Και Εγκληματολογία
  • Πτυχίο  Λογιστικής Και Χρηματοοικονομικών
  • Πτυχίο  Αισθητικής 
  • Δίπλωμα Τεχνικού Πληροφορικής
  • Δίπλωμα στη Διοίκηση Τουριστικών μονάδων
  • Ανώτερο Δίπλωμα στη Διοίκηση Γραφείου
  • Δίπλωμα στις Γραμματειακές Σπουδές
  • Πιστοποιητικό στις Γραμματειακές Σπουδές
  • Δίπλωμα Interior Design 
  • Δίπλωμα Fashion Design 
  • Ανώτερο Δίπλωμα Κομμωτικής 

Επιπρόσθετα,  οι κτιριακές εγκαταστάσεις  μας  σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα έχουν αναβαθμιστεί, προσφέροντας ένα άνετο και σύγχρονο περιβάλλον εκμάθησης. Δικαίως μπορούμε να χαρακτηριστούμε ως η ανερχόμενη δύναμη των Κολλεγίων της Κύπρου. Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα προσιτά τέλη σπουδών που προσφέρονται μαζί με τις διάφορες χορηγίες και υποτροφίες, έχουν προσελκύσει ένα σημαντικό αριθμό Κυπρίων φοιτητών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω από το έντυπο υλικό μας, την ιστοσελίδα μας, την οποία μπορούν να επισκεφθουν στη διεύθυνση http://www.cdacollege.ac.cy/  ή στον παγκύπριο αριθμό τηλεφώνου 77770232.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










244