H Επιτροπή Υγείας της Βουλής επισκέφθηκε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας υπό τον Πρόεδρό της, Βουλευτή του ΔΗΣΥ, Κώστα Κωνσταντίνου, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπου και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Ακαδημαϊκού Προγράμματος, Άδωνη Ιωαννίδη, για τη λειτουργία της Σχολής.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι βρισκόμαστε εδώ «για να δούμε από κοντά, να πληροφορηθούμε, να μάθουμε ποια είναι η διαχείριση, με ποιους τρόπους εισάγονται οι φοιτητές, ποια είναι η εκμάθηση, ποιο το επίπεδο σπουδών, το οποίο όντως φαίνεται να είναι πολύ υψηλό, και να δούμε ακριβώς όλα εκείνα τα οποία είναι για μας απαραίτητα για να έχουμε γνώση για το τι τεκταίνεται και πώς εξελίσσονται στην Κύπρο» τα πράγματα αναφορικά με τις σπουδές στην επιστήμη της Ιατρικής.


Πρόσθεσε ότι έγινε αποδεκτή η πρόσκληση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ώστε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας να ενημερωθεί «για τις διαδικασίες που ακολουθούνται εδώ οι οποίες είναι πολύ επωφελής και χρήσιμες αλλά και για να δούμε μέσα από εξελίξεις και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες γίνονται και επιβάλλονται και εκ των πραγμάτων να γίνονται», ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ιατρική στην Κύπρο.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «όπως τουλάχιστον μέχρι τώρα έχουμε παρακολουθήσει μετά από ενημέρωση, υπάρχει ένα πολύ – πολύ υψηλό επίπεδο αλλά σίγουρα και ένα μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο ασφαλώς θα δώσει την ευκαιρία σε εξειδικευμένους πια φοιτητές οι οποίοι έχουν ήδη την εμπειρία μέσα από άλλα πανεπιστήμια να έρθουν στην Κύπρο και στον χώρο αυτό, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, για να έχουν εξειδικευμένη γνώση και στη διάθεσή τους όλα εκείνα τα εφόδια που τους είναι απαραίτητα για την περαιτέρω επιστημονική τους δράση».

Καταλήγοντας ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στην σημασία που έχει να παρακολουθείς και να ακολουθείς τις εξελίξεις στην ιατρική, «για να μπορείς να αποδίδεις την ώρα που πρέπει προς όφελος του ασθενούς».

Ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι «οι φοιτητές μας είναι πέραν των 200 αυτή την στιγμή, καλύπτουν τρία έτη φοιτητών, οι περισσότεροι είναι από το εξωτερικό και η τελευταία ομάδα φοιτητών αποτελείται από Βορειοαμερικανούς φοιτητές και αυτό αναδεικνύει την επιτυχία της Σχολής να προσελκύσει φοιτητές υψηλού επιπέδου».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε μικρό αριθμό Κυπρίων και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην Κύπρο είμαστε πιο συνηθισμένοι να ακολουθούμε προπτυχιακό πρόγραμμα ιατρικής, ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα που προσφέρουμε είναι πρόγραμμα εισδοχής με πρώτο πτυχίο».

Ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι «έχει ήδη προηγηθεί επίσκεψη από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και με την επίσκεψη σήμερα της Επιτροπής Υγείας συμπληρώνεται η προσπάθειά μας να παρουσιάσουμε το πολύπλοκο έργο που επιτελείται στην Ιατρική Σχολή στους τομείς της παιδείας και της υγείας».

Ανέφερε ότι «όσον αφορά την παιδεία η λειτουργία της σχολής αναδεικνύει την Κύπρο σε περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο αριστείας, όσον αφορά την υγεία, για πάρα πολλά χρόνια Κύπριοι που ήθελαν να σπουδάσουν ιατρική έπρεπε να πάνε στο εξωτερικό για να το κάνουν αυτό αλλά από το 2011 μπορούν να μείνουν στην Κύπρο και να σπουδάσουν ιατρική με ένα πρόγραμμα καινοτόμο, υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου».

Επίσης, είπε ο κ. Ιωαννίδης, «η Ιατρική Σχολή και η λειτουργία της στοχεύει στο να στηρίξει την ιατρική φροντίδα και να αναβαθμίσει τους τομείς της ιατρικής φροντίδας στην Κύπρο όπως την συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση των συναδέλφων, να προσφέρει ευκαιρίες για εμπλοκή σε ερευνητικά προγράμματα και να φέρει κοντά στην ιατρική εκπαίδευση πολλούς συναδέλφους οι οποίοι είχαν έρθει από το εξωτερικό στην Κύπρο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τώρα έχουν πλέον την ευκαιρία να εμπλακούν και σε θέματα ακαδημαϊκά και ιατρικής εκπαίδευσης».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










202