Η ΦΠΚ Πρωτοπορία επικροτεί τη στάση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στο διάλογο με τους φοιτητές


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Μαΐου συνάντηση της Διεύθυνσης  του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου  Κύπρου με εκπροσώπους της Φοιτητικής Ένωσης. Η συζήτηση η οποία διεξήχθη αφορούσε ζητήματα τόσο ακαδημαϊκής  όσο και οικονομικής φύσεως.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΦΠΚ Πρωτοπορία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου:

 «Θέμα μείζονος σημασίας αποτελεί η μείωση των διδάκτρων, όπου από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τα δίδακτρα θα επιστρέψουν στις τιμές του 2008, δηλαδή στα 268€ /credit ,κάτι που θα ισχύσει τόσο για τους υφιστάμενους όσο και για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές. Επιπρόσθετα, τα βοηθήματα που παραχωρούνται από το Πανεπιστήμιο στους υφιστάμενους φοιτητές, θα παραμείνουν ως έχουν , ενώ, όσον αφορά τους νεοεισερχόμενουςφοιτητέςοι εκπτώσεις θα παραχωρούνται στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Συγκεκριμένα το ύψος του ποσοστού της έκπτωσης θα καθορίζεται με βάση τα εισοδήματα της οικογένειας του φοιτητή.

Όσον αφορά τα ακαδημαϊκά θέματα, τα προσφερόμενα καλοκαιρινά  μαθήματα θα καθορίζονται  τόσο από το Πανεπιστήμιο όσο και από τους φοιτητές. Συγκεκριμένα, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 10 φοιτητών ανά τμήμα θα υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρονται και περισσότερα μαθήματα.

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα αφορά τους φοιτητές της Νομικής, οι οποίοι κάνουν μεταγραφή από άλλα πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω φοιτητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην  αναγνώριση του πτυχίου τους από το Δικηγορικό Σύλλογο. Στην περίπτωση που δεν συμπληρωθούν 3 χρόνια φοίτησης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το πτυχίο τους δεν αναγνωρίζεται από το Δικηγορικό Σύλλογο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρακαθίσουν τις προβλεπόμενες εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος.

Στόχος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου είναι το πτυχίο να αναγνωρίζεται με βάση τα μαθήματα που ο φοιτητής ολοκλήρωσε και όχι το χρονικό διάστημα φοίτησής του. Για το συγκεκριμένο θέμα, τελική απάντηση θα λάβουμε στα τέλη Ιουνίου και στη συνέχεια,  το Πανεπιστήμιο θα πραγματοποιήσει συνάντηση με όλους τους φοιτητές της Νομικής ώστε να ενημερωθούν για το θέμα».

Η ΦΠΚ Πρωτοπορία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, στην ανακοίνωσή της, επικροτεί τη στάση της Διεύθυνσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου η οποία προωθεί το διάλογο με τους φοιτητές, με στόχο την επίλυση προβλημάτων κάνοντας τη φοίτηση πιο εύκολη. Προσθέτει επίσης ότι  θα είναι πάντα κοντά στον φοιτητή προασπίζοντας τα συμφέροντα της φοιτητικής κοινότητας καθώς πάντα με ρεαλιστικές και κρυστάλλινες θέσεις θα  έχει ως στόχο την επίλυση των ζητημάτων που ταλανίζουν τους φοιτητές.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










234