Η Google και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο εκπαιδεύουν καθηγητές Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης


Εκπαίδευση Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης στη χρήση Ρομποτικών Τεχνολογιών από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών και Μηχανικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με χρηματοδότηση από την Google

Ολοκληρώθηκετο πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων εκπαίδευσης καθηγητών Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης που αφορά τη διδασκαλία των αρχών του προγραμματισμού μέσω της χρήσης Ρομποτικών Τεχνολογιών. Ομάδα επιστημόνων από το ερευνητικό εργαστήριο ICT-Enhanced Education (ICTEE) του Τμήματος Επιστήμης και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έλαβε χρηματοδότηση από την Google για να προσφέρει περαιτέρω επαγγελματική εκπαίδευση στην προηγμένη τεχνολογία των υπολογιστών. Η χρηματοδότηση επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Google και που φέρει την ονομασία “CS4HS”. Πρόκειται για ένα ετήσιο πρόγραμμα χρηματοδότησης το οποίο προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο,την επιμόρφωσηστον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών. Ειδικότερα, η πρωτοβουλία “CS4HS” υποστηρίζει τα Πανεπιστήμια στις προσπάθειές τους να παρέχουν ολοκληρωμένη επαγγελματική κατάρτιση, στους καθηγητές Πληροφορικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρώτο σεμινάριο παρακολούθησαν καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων από τη Λευκωσία και τη Λάρνακα. Οι καθηγητές έμειναν ικανοποιημένοι, τόσο από τη νέα προσέγγιση στη διδασκαλία των αρχών προγραμματισμού, όσο και από την εξαιρετική υλοποίηση του σεμιναρίου σε όλα τα επίπεδα.

Τα σεμινάρια βασίσθηκαν στη χρησιμοποίηση της ρομποτικής πλατφόρμας Lego NXT, σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα Moodle.Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015, με σκοπό να εκπαιδευθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Η ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου στελεχώνεται από τους κ. Περικλή Cheng (επικεφαλής), δρα Γιώργο Χρήστου και τον δρα Κωνσταντίνο Κάτζη και τη Διευθύντρια του ερευνητικού εργαστηρίου ICTEE τη δρα Μαρία Μελετίου. Για επιπρόσθετες πληροφορίες, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής στα σεμινάρια, οι καθηγητές που ενδιαφέρονται καλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Περικλή Cheng (P.Cheng@euc.ac.cy).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










130