Η πρώτη φετινή διάλεξη «Τηλεγόνεια» από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεχίζει και φέτος το θεσμό «Τηλεγόνεια» ο οποίος αποτελεί κύκλο επιστημονικών διαλέξεων, οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό της Κύπρου, στo πλαίσιο της δέσμευσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για την προώθηση της Διά Βίου Μάθησης, αλλά και του Ελληνικού Πολιτισμού. Στον κύκλο των διαλέξεων συμμετέχουν  κορυφαία ονόματα του χώρου των Ελληνικών Γραμμάτων τόσο από την Κύπρο, όσο και από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  

Η πρώτη φετινή διάλεξη της σειράς «Τηλεγόνεια», είναι στις 31 Ιανουαρίου 2013, με τον καθηγητή Christian Laes (Πανεπιστήμιο Βρυξελλών & Αμβέρσας) και θέμα «Μαθαίνοντας από τη σιωπή: τα παιδιά με ειδικές ανάγκες τη ρωμαϊκή αρχαιότητα».

Ο καθηγητής κ. Laes, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus, έχει ήδη δημοσιεύσει τρεις μονογραφίες καθώς και πλήθος επιστημονικών άρθρων με θέμα την παιδική ηλικία τη ρωμαϊκή και βυζαντινή αρχαιότητα. Επί του παρόντος μελετά την ιστορία των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες κατά την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα. Είναι άριστος γνώστης της Νέας Ελληνικής.

Όλες οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται στo Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Αίθουσα Ανδρέα Πατσαλίδη, Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία και ώρα 7.00 μ.μ.

Πρόγραμμα Διαλέξεων 2013

ΟΜΙΛΗΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΘΕΜΑ

Christian Laes

Πανεπ. Βρυξελλών

31 Ιανουαρίου

Μαθαίνοντας από τη σιωπή: τα παιδιά με ειδικές ανάγκες τη ρωμαϊκή αρχαιότητα

Φιλήμων Μπαντιμαρούδης Πανεπ. Αιγαίου

13 Φεβρουαρίου

Στρατηγικές Επικοινωνίας σε Περιόδους Κρίσεων: Παραδείγματα από τον Χώρο του Πολιτισμού

Βασίλης Καρασμάνης

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο–Παν. Κύπρου

21 Φεβρουαρίου  

Η γέννηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και η σημασία του: μια νέα ερμηνεία

Παναγιώτης Θανασάς Αριστοτέλειο Πανεπ.Θεσσαλονίκης

6 Μαρτίου  

Ζεύγη της σκέψης και του κόσμου. Ξαναδιαβάζοντας το ποίημα του Παρμενίδη

Άννα Μπαλλιάν

Μουσείο Μπενάκη

24 Απριλίου

Η μετάβαση από την ύστερη αρχαιότητα στην ισλαμική εποχή (7ος-9ος αιώνας): Από τη θεωρία της καταστροφικής εισβολής στην αόρατη κατάκτηση

 

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











208