Ιατρική Σχολή: Ανάπτυξη Παιδείας ή μικροπολιτικά συμφέροντα;


Καθόλου παράξενο στη δική μου αντίληψη. Με αυτή την εξέλιξη, μπροστά στην ομαλή λειτουργία της Ιατρικής Σχολής υψώνεται ένα πελώριο τείχος ανυπέρβλητων δυσκολιών. Μπαίνει ουσιαστικά φρένο στη λειτουργία της Σχολής, με αυτή να μην μπορεί να λειτουργήσει όπως ήταν προγραμματισμένο από το Σεπτέμβριο του 2013. Και τώρα ο ανθρώπινος νους, προβληματίζεται. Έγινε κάτι; Συνέβη το οτιδήποτε; Που βασίζουν οι βουλευτές αυτοί και τα κόμματα που εκπροσωπούν, τη διακοπή των διεργασιών της λειτουργίας μιας τόσο μεγάλης εμβέλειας και προοπτικής Σχολής; Είναι, όντως, άξιον απορίας.

Και συνεχίζει ο ανθρώπινος, απλός νους. Είναι ή δεν είναι ο κ. Τορναρίτης που στις δηλώσεις του με ημερομηνία 10.01.2012, ανέφερε ότι: «Με τον πιο επίσημο τρόπο καλούμε τον ίδιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφ' ης στιγμής δικό του όραμα ήταν, δική του εξαγγελία ήταν και δική του υπόσχεση ήταν ότι η Ιατρική Σχολή θα λειτουργούσε εδώ και χρόνια, δηλαδή πριν από ενάμισι χρόνο, τουλάχιστον να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να υποδεχθούμε τους πρώτους 40 φοιτητές σε δύο χρόνια από σήμερα» ; Τί άλλαξε από τότε κ. Τορναρίτη; Μήπως το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και κάνετε το άπαν των δυνάμεων σας για την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας; Γιατί σταματάτε τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής τώρα και δεν το κάνατε πριν 9 μήνες όταν και πάλιν συζητούσατε στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής το ίδιο ζήτημα; Είναι άξιο σχολιασμού επίσης το γεγονός ότι, ενώ όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμπεραίνουν ότι χρειάζεται επέκταση της Ανώτατης Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, εσείς, το Κόμμα σας και οι συνεργάτες σας, την εμποδίζετε. Αναγκάζετε με αυτό τον τρόπο τους φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν Ιατρική να πάνε στο εξωτερικό ή να στραφούν στην Ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Κύπρο ή όχι; Εξυπηρετείτε με αυτό τον τρόπο το Ιδιωτικό κεφάλαιο ή δεν το κάνετε; Οι πολιτικές κατευθύνσεις που μαγειρεύονται στην Πινδάρου έχουν προφανώς στο στόχαστρο τους την Παιδεία και η υπόσκαψη του χαρακτήρα της ως Δημόσια και Δωρεάν φαίνεται να μην έχει σταματημό. Είναι πέραν του δέοντος προφανές ότι πίσω από αυτή την κίνηση, κρύβονται αλλότρια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και εσείς τα εξυπηρετείτε μετά χαράς από το θεσμικό σας ρόλο. Σταματήστε πλέον να βάζετε φρένο στο μέλλον της νέας γενιάς αυτού του τόπου. Σταματήστε να οδηγείτε τους νέους φοιτητές στην Ιδιωτική Παιδεία. Η Κύπρος οφείλει και πρέπει να νομιμοποιηθεί ως περιφερειακό κέντρο υγείας στην περιοχή μας και η λειτουργία Ιατρικής Σχολής θα προχωρήσει αυτή τη διαδικασία πολλά βήματα μπροστά.

Ιατρική Σχολή στην Κύπρο σημαίνει άμεσα ανάπτυξη, έρευνα, καινοτομία και επένδυση σε τομείς που μπορούν να βελτιώσουν τόσο την οικονομία όσο και την κοινωνία μας στο σύνολο της. Ανακαλέστε άμεσα και δώστε την ευκαιρία στους νέους να μορφωθούν στον τόπο τους.

*Πρόεδρος Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153