ΙΚυ: Eναρκτήρια τελετή προγράμματος κοινών διδακτορικών στον τομέα της Υπολογιστικής Επιστήμης


Tο Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνει την εναρκτήρια τελετή του προγράμματος κοινών διδακτορικών στον τομέα της Υπολογιστικής Επιστήμης με τίτλο «High Performance Computing in Life Sciences, Engineering and Physics (HPC-LEAP)», το οποίο συντονίζεται από το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ) σε συνεργασία με 17 ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά ιδρύματα και ιδιωτικές εταιρείες. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου,18:30 στις εγκαταστάσεις του ΙΚυ, Αθαλάσσα, Λευκωσία και θα είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται στο πλαίσιο των δράσεων «Marie Skłodowska-Curie» του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και είναι μεταξύ των οκτώ προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται σε όλη την Ευρώπη κατά τον πρώτο κύκλο χρηματοδοτήσεων. Αυτό αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο, ως συντονίστρια χώρα, και σαφώς καταδεικνύει την ελκυστικότητα των καινοτόμων προγραμμάτων διδακτορικών σπουδών της σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Καθηγητής Κώστας Καδής θα απευθύνει χαιρετισμό ενώ εκπρόσωποι από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια της Ρώμης, Κύπρου, Ferrara, Aachen, Wuppertal, και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Eindhoven, τα οποία από κοινού θα απονέμουν τα διδακτορικά θα παραστούν στην τελετή. Θα παραστούν επίσης εκπρόσωποι από τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά ιδρύματα (Imperial College του Λονδίνου, το Trinity College του Δουβλίνου και του Πανεπιστημίου του Cambridge), ερευνητικά κέντρα (DESY-Zeuthen, Jülich και ο Δημόκριτος) και ιδιωτικές εταιρείες(ΙΒΜ-Ζurich, EUROCH, NVIDIA και Oaklabs). Οι 15 υπότροφοι του προγράμματος οι οποίοι επελέγησαν από τον διεθνή χώρο θα παρευρίσκονται στη τελετή έναρξης.  Όλοι οι εμπλεκόμενοι μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι ακαδημαϊκοί σύμβουλοι θα παραμείνουν στην Κύπρο τρεις συνολικά μέρες για το σχεδιασμό υλοποίησης του προγράμματος. Το Ινστιτούτο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα είναι υπεύθυνοι για συνολικά 8 διδακτορικούς φοιτητές.  Στη φωτογραφία οι φαίνονται οι δύο από τους 4 φοιτητές που κατέφθασαν ήδη και θα φιλοξενηθούν στο Ινστιτούτου Κύπρου. 

Στη φωτογραφία οι φαίνονται οι δύο από τους 4 φοιτητές που κατέφθασαν ήδη και θα φιλοξενηθούν στο Ινστιτούτου Κύπρου. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










198