Ηλίας Φιλίππου: Άριστη εκπαίδευση δίχως βάρη στον οικογενειακό προϋπολογισμό


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου μιλά για το City UNITY College NICOSIA

«Οι εγκαταστάσεις του, υπερσύγχρονες και εξοπλισμένες με ό, τι καλύτερο υπάρχει   στην αγορά της εκπαίδευσης, βρίσκονται στην πιο «Ακαδημαϊκή Γωνιά» της Λευκωσίας. Μέσα σε  τρία  χρόνια  κατάφερε να καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα Κολλέγια  στην Κυπριακή Δημοκρατία  και το εξωτερικό. Οι φοιτητές σπουδάζουν μέσα  σε ένα άνετο ακαδημαϊκό περιβάλλον. Αποκτούν  αναγνωρισμένο Πανεπιστημιακό πτυχίο χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να φύγουν στο εξωτερικό. Και το σημαντικότερο:  σπουδάζουν δίχως να επιβαρύνεται υπέρογκα ο οικογενειακός προϋπολογισμός».

Αυτά ήταν μερικά  από τα όσα έθιξε ο κ. Ηλίας Φιλίππου, πρόεδρος του Συμβουλίου στο City UNITY College NICOSIA, παραθέτοντας τις απόψεις του για το ποιόν  λόγο μπορεί κάποιος να επιλέξει αυτό το εκπαιδευτικό ίδρυμα για τις σπουδές του, μόλις τελειώσει το σχολείο.

«Ξεκινήσαμε  το 2014  στην Αγλαντζιά, αλλά το 2016 μετακομίσαμε στην ΄Εγκωμη, μια περιοχή της Λευκωσίας, με πολλά πανεπιστήμια, λύκεια και ιδιωτικά Σχολεία. Στεγαζόμαστε  σε δύο άριστα εξοπλισμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, όπου οι φοιτητές μας, απολαμβάνουν τις σπουδές τους. Τα τμήματα είναι επίτηδες  μικρά σε αριθμό σπουδαστών, καθώς δίνουμε  μεγάλη βαρύτητα   στην επαφή και τη συνεργασία τους με τους διδάσκοντες», λέει  ο κ. Φιλίππου επισημαίνοντας πως εγγύηση για τις άριστες σπουδές είναι τα  ακαδημαϊκά προγράμματα, με δικαιόχρηση (franchise)  από το  Cardiff Metropolitan University , ένα από τα πιο γνωστά Πανεπιστήμια της Βρετανίας.

«Δίνουμε  πτυχία στο  Business Administration, Accounting and Finance, Psychology, Hospitality Management, μεταπτυχιακό MBA,μεταπτυχιακό LLm (Business Law) και MS στην Psychology of Health.

Καινούργιεςσυνεργασίες

 Έχουμε προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας για εκπαιδευτική συνεργασία σε διάφορους τομείς  με το ΤΕΙ της Αθήνας, το οποίο ως γνωστόν  προσφέρει προγράμματα στη Μαιευτική, Νοσηλευτική, Εργοθεραπεία,  Αισθητική καθώς  και Μεταπτυχιακά  στη Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Διοίκηση επιχειρήσεων», υποδεικνύει, προσθέτοντας πως  το City Unity,έχει έρθει  σε συμφωνία  με το  Ιδιωτικό  Πανεπιστήμιο της Ρώμης NETTUNO (ιδρύθηκε το 1992), που προσφέρει  προγράμματα εξ αποστάσεως μάθησης, για να δημιουργήσουν  από κοινού, μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Δημόσια Διοίκηση και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (e-governence). Το Nettuno επίσης προσφέρει μαθήματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Νομική, Ιατρική, Δημοσιογραφία κλπ, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. «Πρόσφατα  υπογράψαμε επίσης  πρωτόκολλο συνεργασίας με το δημόσιο Πανεπιστήμιο  του Μπάρι», προσθέτει.

΄Εχοντας πετύχει στην αξιολόγηση από τον Κυπριακό Φορέα Αξιολόγησης  στο δικό του  τετραετές πρόγραμμα της Διεθνούς Φιλοξενίας, το City Unity, προκειμένου να εξυπηρετούνται φοιτητές όλων των ηλικιών, έχει καθιερώσει νυχτερινά Τμήματα, ακόμα  και το Σάββατο. Διαθέτει πλήρως ενημερωμένες ηλεκτρονικές  βιβλιοθήκες. «Τα Αγγλικά πτυχία  είναι αναγνωρισμένα από το ΚΥΣΑΤΣ οπότε δεν είναι υποχρεωτικό ο σπουδαστής να φύγει στο εξωτερικό. Και οι  φοιτητές χορηγούνται από το Κράτος, σύμφωνα με το σχέδιο φοιτητικής χορηγίας. ΄Ετσι μαζί με τα χαμηλά δίδακτρα  και τις διευκολύνσεις πληρωμής, μπορεί κάποιος να σπουδάζει άνετα χωρίς να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός», τονίζει ο κ. Φιλίππου, αναγνωρίζοντας  πως αυτά είναι προαπαιτούμενα για το Κολλέγιο σε μια δύσκολη οικονομικά  εποχή για τους Κυπρίους πολίτες.

Όσον αφορά  στους καθηγητές του  City Unity,αυτοί εγκρίνονται από το Πανεπιστήμιο του Cardiff Metropolitan  πριν αναλάβουν να διδάξουν στην Κύπρο, η εξεταστέα ύλη και οι βαθμολογίες επίσης πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο , ενώ κάθε  χρόνο γίνονται δύο συμβούλια εξετάσεων όπου «ξεσκονίζονται» στην κυριολεξία  όλα τα δοκίμια και οι εξετάσεις, πιστοποιώντας την ποιότητα που αντιστοιχεί στο πτυχίο. «Καταφέραμε και δημιουργήσαμε συνθήκες στις οποίες κάποιος μπορεί να αποκτήσει ένα πτυχίο με αντίστοιχη βαρύτητα Πανεπιστημίου του εξωτερικού», καταλήγει ο κ. Φιλίππου, που δεν έκρυψε την υπερηφάνεια του  και για το υπερπολυτελές εστιατόριο – καφετέρια  του Κολλεγίου, που λειτουργεί  κάτω από την επωνυμία «ΜΙΚΕΛ».  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










407