Ημερίδα για τον Δημοκρατικό Γραμματισμό στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά διοργανώνει την καταληκτική ημερίδα του έργου Erasmus+ DEMOKLEOS στις 31 Αυγούστου 2018 στο Αμφιθέατρο Β του πανεπιστημίου. Ο κύριος σκοπός της ημερίδας είναι η διάδοση του σχεδίου  DEMOKLEOS στην Κύπρο και η ενημέρωση του κοινού για τα αποτελέσματά του.

Το έργο DEMOKLEOS έχει ως στόχο να ενδυναμώσει και να εμπνεύσει τις εκπαιδευτικές κοινότητες της Ευρώπης σχετικά με τη δημοκρατική ευαισθητοποίηση και τη συλλογική ευθύνη, οι οποίες είναι θεμελιώδεις για ένα ποιοτικό ευρωπαϊκό σχολείο. Στόχος του είναι να αποτελέσει όπλο κατά των λανθασμένων τάσεων που επηρεάζουν την ευημερία της ευρωπαϊκής δημοκρατίας: εγκλήματα μίσους, ρατσισμός, πολύπλευρες διακρίσεις στο σχολείο και την κοινωνία. To  DEMOKLEOS  παροτρύνει την σχολική κοινότητα να γνωρίζει τις πραγματικές της δυνατότητες να ενισχύσει την ευθύνη για την εξασφάλιση της ένταξης και της ισότητας.

Η ημερίδα είναι ανοικτή σε όλους τους εκπαιδευτικούς και το ευρύτερο κοινό. Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης ενώ μετά την λήξη του προγράμματος της ημερίδας που παρατίθεται πιο κάτω θα προσφερθεί δωρεάν γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες για το DEMOKLEOS μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου https://sites.google.com/site/edemokleos/ 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










110