- Πανεπιστήμιο Κύπρου
- 16 Μαρ 2026 - 16:17
Ημερίδα Παιγνιδιού στο Πανεπ. Κύπρου, για γονείς και εκπαιδευτικούς
Η Κοινότητα Μάθησης Γονέων του Ερευνητικού Εργαστηρίου Νηπιοσχολικής Αγωγής (ΕΕΝΑ) του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής (ΕΠΑ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Σχολείο, διοργανώνει Ημερίδα Παιχνιδιού για γονείς και εκπαιδευτικούς. Απώτερος στόχος της ημερίδας είναι η ενίσχυση του παιχνιδιού ως σημαντικού μέσου ανάπτυξης δεξιοτήτων σε παιδιά ηλικίας 3–6 ετών.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες γονείς και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες παιχνιδιού και θα καθοδηγούνται από φοιτήτριες του ΕΠΑ ώστε να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους στο παιχνίδι και να βιώσουν στην πράξη το πλαίσιο της παιγνιώδους μάθησης.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα λάβουν εργαλείο με προτάσεις παιχνιδιού και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την εποικοδομητική εμπλοκή του ενήλικα στο παιχνίδι ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν το υλικό αυτό στην καθημερινή αλληλεπίδραση με τα παιδιά τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και στο σπίτι.
Στοιχεία εκδήλωσης:
Ημερομηνία: Σάββατο, 4 Απριλίου 2026
Ώρα: 09:00 – 12:00
Χώρος: Πανεπιστημιακό Σχολείο, Λεωφ. Πανεπιστημίου 1
Δηλώσεις συμμετοχής: έως τις 2 Απριλίου 2026
Φόρμα εγγραφής:
https://forms.office.com/e/ZySYV1tY5Q?origin=lprLink
Πληροφορίες επικοινωνίας:
Email: nursery@ucy.ac.cy
Τηλέφωνο: 22 894150
Comments (0)
This thread has been closed from taking new comments.

