Ημερίδα: «Βιολογία για κριτικά σκεπτόμενους πολίτες» στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Το ερχόμενο  Σάββατο 01/12, συζητάμε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Καλλιπόλεως 75, αίθουσα Α018, στις 9:30 π.μ.) με τον Κώστα Καμπουράκη και την Αγγελική Λευκαδίτου για τη διδασκαλία των γονιδίων και τις πολλαπλές μεταφράσεις της ανθρώπινης ποικιλότητας.

Συγκεκριμένα, Ο Κώστας Καμπουράκης (Πανεπιστήμιο Γενεύης, διευθυντής σύνταξης του περιοδικού «Science & Education») θα μιλήσει με θέμα: «Διδάσκοντας για τα Γονίδια στη Μεταγονιδιωματική Εποχή: Μήπως έχουμε μείνει στον Μέντελ και τον 19ο αιώνα;»,

και η Αγγελική Λευκαδίτου (Ιστορικός της Ανθρωπολογίας και Ανώτερη Επιμελήτρια του Νορβηγικού Μουσείου Επιστήμης και Τεχνολογίας) θα μιλήσει με θέμα: «Εξερευνώντας και Εξιστορώντας την Ανθρώπινη Βιολογική Ποικιλομορφία: Πολλαπλές Μεταφράσεις από το Εργαστήριο, στο Μουσείο, στο Σχολείο».

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από την “Ερευνητική Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης” και την ερευνητική ομάδα “Research in Science and Technology Education Group” του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και την Επιθεώρηση Βιολογίας/Φυσιογνωστικών/Γεωγραφίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή  εδώ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











140