Intercollege: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα Safety4EL - Βελτιωμένη Ασφάλεια για Ηλεκτρολόγους


  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2019 η ημερίδα και το εργαστήριο με τον τίτλο “Χρήση της Εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Ευρωπαϊκού έργου Safety4EL-Βελτιωμένη Ασφάλεια για τους Ηλεκτρολόγους” με διοργανωτές το Intercollege και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Μηχανικής, Παράρτημα Κύπρου, ΙΕΤ Cyprus Local Network. Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι κύριοι στόχοι και τα αποτελέσματα του έργου τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ενδιαφερόμενους με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας και υγείας στον χώρο της εργασίας.

Επίσης, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν εργαστήριο σχετικά με τη χρήση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του έργου Safety4El. Η πλατφόρμα είναι ανοικτή για το κοινό και αποτελεί ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για την αναβάθμιση της γνώσης των εργαζομένων αλλά και των μαθητευόμενων σε θέματα ασφάλειας και υγείας όχι μόνο στο πεδίο της ηλεκτρολογίας αλλά και στον κλάδο των κατασκευών.

Σε αυτήν υπάρχει υλικό σε 11 ξεχωριστές ενότητες σε σχέση με την Ασφάλεια & Υγεία  καθώς και ένα διαδικτυακό διαγνωστικό (online quiz) με σκοπό την αξιολόγηση των γνώσεων των χρηστών. Επιπρόσθετα στο υλικό, συμπεριλαμβάνονται εύστοχα βιντεάκια, πολύ χρήσιμα ως προς την εκπαίδευση των μαθητευομένων ηλεκτρολόγων και άλλων τεχνικών, τα οποία συνοδεύονται με αντίστοιχα φύλλα εργασίας για περαιτέρω εξάσκηση στο θέμα πάντα της ασφάλειας και υγείας. 

Το πιο πάνω αναφερθέν υλικό διατίθεται στους χρήστες σε 5 διαφορετικές γλώσσες, στα μαλτέζικα, δανέζικα, ισπανικά, αγγλικά και ελληνικά.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μέλη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Μηχανικής ΙΕΤ, μέλη του ΣΑΥΚ, εκπαιδευτές της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, επιθεωρητές του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο Safety4El και πρόσβαση στην εκπαιδευτική πλατφόρμα  http://safety4el.net/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










353