Καδής: Δεν μπορώ να αντιληφθώ ποια είναι η διαφωνία στην ΠΟΕΔ και απειλούν και με απεργιακά μέτρα


Έχουμε διασταυρώσει τα στοιχεία με την ΕΕΥ η οποία  βλέπει και ελέγχει τις ανάγκες από ένα άλλο επίπεδο και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ ποια είναι η διαφωνία στην ΠΟΕΔ και απειλούν με απεργιακά μέτρα». Αυτό δήλωσε σήμερα στο  Γ΄ Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής σχολιάζοντας τη δήλωση του Προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού σύμφωνα με την οποία, κάποιες από τις προτάσεις  του ΥΠΠ που συνεχίζουν να είναι νεφελώδεις, αόριστες και υποθετικές.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την ΠΟΕΔ:

 «Χθες δόθηκαν διαβεβαιώσεις  μετά από σκληρό αγώνα ότι ελέγχθηκε η κάθε επαρχία, το κάθε σχολείο, οι ανάγκες για τη στελέχωση και ότι  είμαστε έτοιμοι τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουμε κανονικά. Μάλιστα, να αναφέρω ότι, τα περισσότερα σχολεία παρουσιάζουν και μικρά πλεονάσματα τα οποία είπαμε ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να ικανοποιήσουμε αίτημα της ΠΟΕΔ, εκεί όπου παρουσιάζεται μικρό πλεόνασμα κάποιων ωρών να μπορεί να αξιοποιηθεί, κυρίως, ο Διευθυντής για να αναλάβει διοικητικό έργο.  

Δόθηκαν στοιχεία για τα προγράμματα, τα οποία συζητήσαμε με την ΠΟΕΔ- θέματα παραβατικότητας, αλφαβητισμού- και εκεί παρουσιάστηκε σε μια τετράωρη συνάντηση που είχαμε με την ΠΟΕΔ όχι μόνο σχολείο προς σχολείο, αλλά και μαθητή προς μαθητή, πώς θα στηριχθεί, πόσες ώρες θα πάρει κτλ.

 Τους είπαμε ότι θα πάρουμε έγκριση από τη Βουλή για τη στελέχωση. Και κατ’ εξαίρεση θα πάμε στη Βουλή για να εγκρίνουμε συμπληρωματικό  προϋπολογισμό  για το Υπουργείο Παιδείας. Κι αν πει κάποιος ότι αυτά δεν είχαν προβλεφθεί, διερωτώμαι πώς γίνεται αφού τώρα  διαμορφώνονται οι προϋπολογισμοί  του κράτους. Πώς μπορώ εγώ να μιλήσω για τις ανάγκες της επόμενης σχολικής χρονιάς;

ΕΡ: Έχετε διαφωνία όσον αφορά τον αριθμό των εκπαιδευτικών που απαιτούνται για να ξεκινήσει η χρονιά;

ΑΠ:  Δεν πρέπει να υπάρχει διαφωνία, γιατί τα στοιχεία είναι εκεί, είναι δεδομένα, τα έχουμε διασταυρώσει με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, η οποία  βλέπει και ελέγχει τις ανάγκες από ένα άλλο επίπεδο και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Έχουμε γύρω στα 70 άτομα στην Ειδική Εκπαίδευση, γύρω στα 12 άτομα στη Προδημοτική Εκπαίδευση και  για να γίνει πλήρης στελέχωση άλλα 22 άτομα για Δημοτική και  για τις νέες πολιτικές που θα εφαρμόσουμε άλλους εκπαιδευτικούς. Ό,τι χρειάστηκε και ό,τι συμφωνήσαμε είναι εκεί.

 Δεν μπορώ να αντιληφθώ ποια είναι η διαφωνία και απειλούν και με απεργιακά μέτρα. Με τα στοιχεία που είχα παρουσιάσει, με τα δεδομένα που είχαμε ενώπιόν μας θεωρούσα ότι η ΠΟΕΔ θα έβγαινε και θα χαιρετούσε τη δουλειά που έγινε από το Υπουργείο για την καλή προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά.

 Λένε ότι φτάσαμε Αύγουστο και συζητάμε θέματα στελέχωσης. Εγώ θέλω να ρωτήσω: Τα τελευταία 30 χρόνια ποιον Αύγουστο δεν συζητούσαμε θέματα στελέχωσης; Με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία και τα υφιστάμενα χρονοδιαγράμματα τώρα είναι η περίοδος που οριστικοποιείται η στελέχωση και έχει δίκιο ο κ. Φυλακτού με ότι   με τη συνδρομή του Υπουργείου διορθώθηκε ακόμα μια στρέβλωση δεκαετιών. Αυτή Η χρονοθέτηση των διαφόρων διαδικασιών της στελέχωσης και από την επόμενη σχολική χρονιά η στελέχωση θα ολοκληρώνεται δυο μήνες πιο νωρίς. Άρα διορθώνεται ακόμα μια πολιτική.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











115