Κατάλογοι διοριστέων –Υπέρ της φυγοστρατίας;


Είμαστε σίγουροι ότι το συμπέρασμα από το κείμενο του αδιόριστου πτυχιούχου αναγνώστη μας, δεν επιδιώκει να στείλει αυτό το μήνυμα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ότι πρέπει να υπηρετούμε την πατρίδα μας και αυτή να αντιμετωπίζει τα δύο φύλα επί ίσοις όροις διορθώνοντας όποιες αδικίες υπάρχουν.

 

«Όταν η Νομοθετική και Εκτελεστική Εξουσία «παρανομούν» έναντι των πολιτών, οι τελευταίοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη Δικαστική Εξουσία. Έλα όμως και που αυτή παραμένει τυφλή. Πριν λίγους μήνες το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε το γυμναστή κύριο Παπαϊωάννου στην αγωγή του έναντι της Δημοκρατίας για το λόγο ότι οι άρρενες υποψήφιοι εκπαιδευτικοί αδικούνται σε σχέση με τις γυναίκες συνομήλικές τους, γιατί εγγράφονται στους καταλόγους διοριστέων με δύο χρόνια καθυστέρηση λόγω Εθνικής Φρουράς. Τα δύο αυτά χρόνια για τους άντρες σε χρόνια διορισμού μπορεί να κυμαίνονται από 10 έως 20. Ότι υπάρχει μεγάλη αδικία τονίζεται για χρόνια και από την Επίτροπο Διοικήσεως.
Εκεί που περιμένεις κάθε εξουσία να αναλάβει τις ευθύνες για αποκατάσταση της αδικίας, γίνονται τα εξής:
Α) Εκτελεστική Εξουσία: Το κράτος (μέσω της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας) ασκεί έφεση, αν και αναγνωρίζει ότι υπάρχει η αδικία δια στόματος υπουργού Παιδείας. Η άμεση δικαιολογία της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ): Δεν προλαβαίνουμε να αλλάξουμε τον κατάλογο (λες και κάθε χρόνο δεν αναθεωρούν τους καταλόγους).
Β) Νομοθετική Εξουσία: Όλα τα κόμματα αναγνωρίζουν την αδικία, αλλά ψηφίζουν νόμο που δίνει μονάδες προαγωγής στους ΗΔΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ, αφήνοντας τους αδιόριστους άντρες στη μοίρα τους. Κρύβονται όλοι πίσω από την έφεση της ΕΕΥ. (Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ένας αδιόριστος άντρας κάποτε διοριστεί, έχοντας ήδη χάσει 10 - 20 χρόνια υπηρεσίας λόγω στρατού, δε θα αξιοποιήσει ποτέ τις μονάδες που απλόχερα έδωσε η Βουλή, γιατί δε θα φτάσει ποτέ σε σημείο προαγωγής. Οι συνομήλικες του θα έχουν μονάδες προϋπηρεσίας 10 και 20 χρόνων, και ποτέ δεν θα μπορέσει να τις συναγωνιστεί). Τα κόμματα φοβούνται να αγγίξουν το θέμα καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους αφού στους καταλόγους η συντριπτική πλειοψηφία είναι γυναίκες.
Γ) Δικαστική Εξουσία: Αρχικά δικαίωσε τους άρρενες αδιόριστους. Και ενώ όλοι οι νομικοί κύκλοι έλεγαν ότι και η έφεση θα τους δικαιώσει, η απόφαση ήταν ότι δεν απορρίπτεται η αγωγή (12/09/2011) επειδή θα αδικούνταν οι γυναίκες του καταλόγου, οι οποίες είναι ήδη ευνοημένες, αφού κέρδισαν τις θέσεις που απώλεσαν οι άρρενες αδιόριστοι.
Αυτό είναι το ευχαριστώ της πατρίδας μας, του κράτους μας, των βουλευτών μας, των υπουργών μας, των δικαστών μας, προς όλους εμάς που υπηρετήσαμε στα 18 μας χρόνια, στην Εθνική Φρουρά, χωρίς να προσπαθήσουμε ποτέ να απαλλαγούμε από τη θητεία; Τι πρέπει να λέμε εμείς τώρα στους 17χρονους και στους γονείς τους; Να υπηρετήσετε κανονικά, αλλά μετά ξεχάστε το διορισμό, αν θέλετε να γίνετε δάσκαλοι ή καθηγητές; Όσοι άντρες συνομήλικοι μας δεν υπηρέτησαν «παίζοντας πελλόν» τώρα είναι εκπαιδευτικοί στην έδρα. Και εμείς που υπηρετήσαμε όπως πρόσταζε η πατρίδα, μας τιμωρούν με ακόμα 10 χρόνια ανεργίας τουλάχιστον. Δεν ζητάμε εύνοια, ποτέ δεν ζητήσαμε. Ήμασταν περήφανοι που υπηρετήσαμε. Δικαιοσύνη ζητάμε. Και μάλιστα μια δικαιοσύνη που δεν στοιχίζει οικονομικά ούτε ένα ευρώ.
Αφού η Εθνική Φρουρά καταστρέφει το μέλλον των στρατιωτών της προσωπικά συμβουλεύω όλους τους 17 χρόνους να πάρουν απαλλαγή. Η πατρίδα όχι μόνο δεν θα σας ευχαριστήσει για τα δύο χρόνια που της δίνεται, από τα πιο όμορφα και παραγωγικά της ζωής σας, αλλά θα σας τιμωρήσει και από πάνω. Πλέον δεν ντρέπονται όσοι δεν υπηρετούν, αυτοί ευνοούνται. Ντρεπόμαστε εμείς που υπηρετήσαμε και σκοτώσαμε -ή μάλλον μας σκότωσαν- το όνειρο μας να γίνουμε εκπαιδευτικοί.
Ένας αδιόριστος αδικημένος πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










181