Καθηγητές και φοιτητές Δημοσιογραφίας από την Ελλάδα στην Αρχιεπισκοπή


Το Σάββατο, 20 Απριλίου 2013, το πρωί, τα μέλη της Α΄ Συνάντησης καθηγητών και φοιτητών των Τμημάτων και Προγραμμάτων Δημοσιογραφίας, Μέσων και Επικοινωνίας, μέσα στα πλαίσια ξενάγησης στην παλαιά πόλη της Λευκωσίας, επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Από 17 – 21 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, η Α΄ Συνάντηση Καθηγητών και Φοιτητών των Τμημάτων και Προγραμμάτων Δημοσιογραφίας, Μέσων και Επικοινωνίας, στην οποία έλαβαν μέρος τα κάτωθι Ακαδημαϊκά Ιδρύματα:

Από κυπριακής πλευράς:  το Πανεπιστήμιο Frederick/Τμήμα Δημοσιογραφίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου/Management & Marketing, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας/Τμήμα Επικοινωνιών, το ΤΕΠΑΚ/Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου/Ινστιτούτο Μελετών Εφαρμοσμένης Επικοινωνίας και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου/Σχολή Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών (6 ΑΕΙ).

Από ελληνικής πλευράς: το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών/Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Τμήμα ΜΜΕ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης/Τμήμα Δημοσιογραφίας και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου /Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας  (4 ΑΕΙ).

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή την ομάδα υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Ο Επίσκοπος Γρηγόριος ξενάγησε τους επισκέπτες στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και κατόπιν, στο Μέγα Συνοδικό, τους μίλησε για την ιστορία της Εκκλησίας της Κύπρου, από την εποχή των Αποστόλων (45 μ.Χ.), τις διάφορες δύσκολες ιστορικές συγκυρίες και σταθμούς μέχρι και τη σημερινή κατάσταση, που επικρατεί στο νησί. Επιπρόσθετα, με την ιδιότητα του υπεύθυνου του Συνοδικού Γραφείου Ενημερώσεως και Επικοινωνίας, ο Επίσκοπος Μεσαορίας, επισήμανε την αξία της δημοσιογραφίας, ως εργαλείο έγκυρης ενημέρωσης, τεκμηριωμένης παρουσίασης των γεγονότων και δημιουργίας θετικού προβληματισμού της κοινής γνώμης, με προοπτική την πρόοδο και την ωρίμανση της κοινωνίας των πολιτών. Συνεπώς, ο δημοσιογράφος καλείται να φωτίζει και όχι να συσκοτίζει τα γεγονότα.

Οι Καθηγητές  και οι φοιτητές δημοσιογραφίας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις, ιδιαίτερα σε αναφορά με την επισήμανση συγκεκριμένων ιστορικών πτυχών της Εκκλησίας της Κύπρου, με άκρως δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας τους παρότρυνε να ασχοληθούν ερευνητικά, με την ιστορική πορεία του τόπου μας και με ιδιαίτερη επισήμανση στα πρόσφατα γεγονότα του 20ου και τις αρχές του 21ου αιώνα, έτσι ώστε να γίνουν καλοί πρεσβευτές της Κύπρου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, μίλησε ο Πρόεδρο του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Πάντειου Πανεπιστημίου Αθήνας, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Νίκος Λέανδρος. Ευχαρίστησε από μέρους όλων για τη φιλοξενία και την ενημέρωση. Επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ενδεχομένως ανάμεσα στην ομάδα να υπάρχουν πρόσωπα, που για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα θέματα αυτά, που απασχολούν την Κύπρο διαχρονικά, αλλά και τους τρόπους που βρίσκουν οι Κύπριοι, με εργατικότητα και ομοψυχία να αντιμετωπίζουν και να προχωρούν δημιουργικά στο μέλλον τους.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










190