Κράτος ή παρακράτος;


Το μεγάλο αδιέξοδο στο κυπριακό με τις άνευ προηγουμένου παραχωρήσεις με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί η βάση λύσης του κυπριακού προβλήματος. Η τραγική έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί με αποτέλεσμα το θάνατο των δεκατριών νέων χωρίς «κανένας» να επωμιστεί το πολιτικό κόστος παραμερίζοντας κάθε ηθικούς κανόνες πολιτικής δεοντολογίας.

Τα αμέτρητα ρουσφέτια, Μολέσκι, μεταθέσεις εθνοφρουρών, τα εμφυτεύματα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Άκη Παπασάββα, το ξεπούλημα της κρατικής γης για επένδυση του Κατάρ, η κινέζικη επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έφτασαν απροσδόκητα στον τύπο για το διορισμό των Συμβουλίων Ημικρατικών Υπηρεσιών. Ο διορισμός τουρκοκυπρίου, απόφοιτου από μη αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο στα κατεχόμενα στη Μόνιμη αντιπροσωπία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε..

Αυτά είναι μόνο μερικά σκάνδαλα που ταλάνισαν και τάραξαν τα νερά στην κυπριακή κοινωνία. Το χειρότερο όμως που φρόντισαν να αφήσουν σαν παρακαταθήκη, είναι τα γκρεμισμένα όνειρα κάθε νέου.

Κάθε νέου που με όνειρα και φιλοδοξίες πέρασε για πρώτη φορά το σκαλοπάτι του Πανεπιστημίου, για να ολοκληρώσει τους κόπους και τους μόχθους της μέχρι τώρα πορείας του. Να βλέπει το μέλλον, να ατενίζει αισιόδοξα μπροστά του, και ο μόχθος του να γίνεται καρπός για τη συνέχεια της ζωής του. Να εντάσσεται σε μια κοινωνία ίση, με ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα, να διεκδικεί, να ελπίζει και να τολμά για την αλλαγή.

Κάτι αλλάζει! Η ελπίδα της αλλαγής γεννιέται από εμάς τους νέους, τους φοιτητές του σήμερα τους ενεργούς πολίτες του αύριο.

Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ούσα φιλελεύθερη πολιτική παράταξη με γνώμονά της τον αγνό φοιτητικό συνδικαλισμό, την δυναμική εκπροσώπηση των φοιτητών στα Τμήματα και στις Σχολές και με μοναδικό σκοπό το συμφέρον ολόκληρης της φοιτητικής κοινότητας. Αρνούμενη να συμβιβαστεί με όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, κάνει την αλλαγή εδώ και χρόνια στη μικρή κοινωνία του Πανεπιστημίου Κύπρου με όραμά της να γίνει πρότυπο για την έξω κοινωνία.    

ΕΣΥ ΤΟΛΜΑΣ;

Στην Κύπρο του 2012! Της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της οικονομικής κρίσης; Στην Κύπρο της αξιοκρατίας ή του ρουσφετιού;

Ένα είναι το σίγουρο, ότι το μέλλον αυτής της χώρας το αποτελούμε εμείς! Το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Η αλλαγή για το καλύτερο, η αλλαγή για το αύριο.

Τολμούμε... και αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο, ένα μέλλον που κανείς δεν μπορεί να μας το διασφαλίσει. Η ανεργία καλπάζει με πρωτόγνωρους αυξητικούς ρυθμούς, η αναξιοκρατία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και ένα κοινωνικό κράτος που μας το υποσχέθηκαν αλλά μόνο οι εκλεκτοί το γνώρισαν.

*Αντιπρόεδρος ΦΠΚ Πρωτοπορίας Πανεπιστημίου Κύπρου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










166