Μάκη Τσίτα: Γιατί δε μετράς προβατάκια;


Η Μαρία-Χριστίνα δε νυστάζει. Δε θέλει να κοιμηθεί. Η μαμά όμως της λέει να κλείσει τα ματάκια της και να μετρήσει προβατάκια. Η Μαρία-Χριστίνα σκέφτεται τα κάτασπρα, στρουμπουλά προβατάκια και αρχίζει να τα μετράει: έν, δύο, τρία, τέσσερα…» Αλλά δε βλέπει το πέμπτο… Και ξεκινάει πάλι να μετράει και να ξαναμετράει, όμως διαρκώς κάτι συμβαίνει που την μπερδεύει. Πότε επιτέλους θα μαζευτούν όλα τα προβατάκια για να κοιμηθεί κι εκείνη ήσυχη;

Η συγγραφέας Κατερίνα Καριζώνη έγραψε για το βιβλίο στην Καθημερινή της Κυριακής: «Ο Μάκης  Τσίτας, γνωστός   και  έμπειρος    πεζογράφος και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά, χρησιμοποιεί   ένα  φαινομενικά κοινότυπο   θέμα   για  να  δημιουργήσει   ένα  πρωτότυπο  και  τρυφερό   παραμύθι. Από  μια  και  μοναδική φράση   καταφέρνει  να   στήσει   έναν  συναρπαστικό    μύθο  για   τους  μικρούς   αναγνώστες  του».  

Ενώ ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης σημειώνει στο περιοδικό Διαβάζω: «Το Γιατί δε μετράς προβατάκια; είναι μία απάντηση στο πώς οι Έλληνες συγγραφείς μπορούν να γράψουν υψηλού επιπέδου εικονογραφημένες ιστορίες και να δημιουργήσουν αναγνώστες που να αγαπούν τα βιβλία».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


126