Μαρκέλλα Σιαρλή: Αισθητική στο KES COLLEGE με τρεις κλάδους και παράδοση από το 1979


To KES COLLEGE, από το 1979 ίδρυσε τον πρώτο Κλάδο Αισθητικής στην Ανώτερη Εκπαίδευση διατηρώντας μια παράδοση στον Κλάδο αυτό. Για όλα όσα αφορούν τις σπουδές στον κλάδο της Αισθητικής στο KES COLLEGE μίλησε στο Paideia-News η Υπεύθυνη Εργαστηριακής Κατάρτισης και Εργαστηρίων Αισθητικής του κολλεγίου Μαρκέλλα Σιαρλή.

ΕΡ: Πώς καθορίζετε την Αισθητική;

ΑΠ: Το επάγγελμα της Αισθητικού έχει ως σκοπό την επιμελημένη αισθητική εμφάνιση του προσώπου και του σώματος του ατόμου, καθώς και τη διατήρηση και βελτίωση της ομορφιάς και της υγείας του ανθρώπου. Ανάμεσα στις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει μια Αισθητικός είναι η περιποίηση του προσώπου και του σώματος με τη χρήση καλλυντικών προϊόντων και ειδικών μηχανημάτων, το μακιγιάζ για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και την διόρθωση των ατελειών του προσώπου, την περιποίηση και φροντίδα των νυχιών, την εφαρμογή τεχνικών αποτρίχωσης, την εφαρμογή διαφόρων ειδών μάλαξης κ.α.

ΕΡ: Υπάρχουν κριτήρια εισδοχής;

ΑΠ: Για να γίνει κάποιο άτομο δεκτό για φοίτηση πρέπει να είναι κάτοχος απολυτήριου Δημόσιας ή Ιδιωτικής Σχολής Μέσης Παιδείας, Τεχνικής Σχολής ή κάτοχος άλλων ισοδύναμων προσόντων.

ΕΡ: Πόση διάρκεια έχουν τα προγράμματα Αισθητικής που προσφέρετε;

ΑΠ: Το KES COLLEGE προσφέρει τρεις διαφορετικούς Κλάδους Αισθητικής:

  • τον Αναγνωρισμένο από το Σ.ΕΚ.Α.Π. και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Διετή Κλάδο της Αισθητικής που οδηγεί σε Δίπλωμα,
  • τον Αναγνωρισμένο από το Σ.ΕΚ.Α.Π. και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Τριετή Κλάδο της Αισθητικής που οδηγεί σε Ανώτερο Δίπλωμα και
  • τον Εγγεγραμμένο στο μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τετραετή Κλάδο της Αισθητικής και Διαχείρισης Μονάδων Αισθητικής για την απόκτηση Πτυχίου.

ΕΡ: Με βάση ποια κριτήρια αποφασίστηκε η δημιουργία του τετραετούς προγράμματος; 

ΑΠ: Η Αισθητική είναι ένα παραϊατρικό επάγγελμα που λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας και των νέων προϊόντων που η Κοσμητολογία έχει να προσφέρει, υπόκειται σε αναγκαστική και ταυτόχρονα απαραίτητη αναβάθμιση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και των αναγκαίων ανωτέρων γνώσεων του ατόμου που εφαρμόζει θεραπείες Αισθητικής.

Γι’ αυτό η δημιουργία Κλάδου Αισθητικής σε επίπεδο Πτυχίου, που να προσφέρει γνώσεις σε θέματα εξειδίκευσης αλλά και Οργάνωσης, Διοίκησης και Επιτυχημένης λειτουργίας μονάδων Αισθητικής ήταν πλέον απαραίτητη.

Το KES COLLEGE προσφέρει Τετραετή Κλάδο στην Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, δίνοντας στους απόφοιτους όλα τα εφόδια για να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες επαγγελματικές τάσεις του τομέα έχοντας ταυτόχρονα όλα τα προσόντα να συμμετέχουν ενεργά στην πιο επαγγελματική και υπεύθυνη Οργάνωση και Διαχείριση του χώρου εργασίας.

ΕΡ: Ποιοι είναι οι στόχοι του Διετούς Προγράμματος Αισθητικής, ποιοι του Τριετούς και ποιοι του Τετραετούς;

Αισθητική (2 χρόνια, Δίπλωμα)

Στόχοι του Κλάδου

ΑΠ: Η παροχή θεωρητικών και εργαστηριακών γνώσεων με στόχο την επιστημονική κατάρτιση σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης του προσώπου και του σώματος και την υγεία του ανθρώπου. Η ανάπτυξη πλήρως των δυνατοτήτων των φοιτητών/τριών στην αγορά εργασίας και στον τομέα της απασχόλησης, να καταστούν ικανοί να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους πελάτες, να προσδιορίζουν λύσεις και να παρέχουν ορθές συμβουλές. Επίσης η προετοιμασία να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερο επίπεδο ή να προχωρήσουν σε εξειδικεύσεις.

Αισθητική (3 χρόνια, Ανώτερο Δίπλωμα)

Στόχοι του Κλάδου

Η απόκτηση βασικών γνώσεων που υλοποιούνται μέσα από μια προεπιστημονική προσέγγιση άμεσα συνδεδεμένη με την επιστήμη της Αισθητικής και η άρτια εξειδίκευση των φοιτητών/τριών στις σύγχρονες μεθόδους Αισθητικής βάσει των Ευρωπαϊκών Προτύπων. Η πρόληψη, διάγνωση και όπου επιτρέπεται η αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, σε συνεργασία με τον δερματολόγο/ενδοκρινολόγο. Βασικός στόχος είναι η κατάλληλη προετοιμασία των φοιτητών/τριών να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτατο επίπεδο ή να προχωρήσουν σε εξειδικεύσεις.

Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής (4 χρόνια, Πτυχίο)

Στόχοι του Κλάδου

Η απόκτηση επιστημονικών και τεχνολογικών γνώσεων που θα οδηγούν στην επιλογή κατάλληλων μηχανημάτων για τον εξοπλισμό της μονάδας Αισθητικής με βάση τις προδιαγραφές ασφαλείας. Την άρτια κατάρτιση στις σύγχρονες μεθόδους Αισθητικής και Ευεξίας τις οποίες θα εφαρμόζουν με ασφάλεια και χρησιμοποιώντας όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και το να εξασφαλίσει στους/στις φοιτητές/τριες την ευκαιρία και τη δυνατότητα ανάπτυξης ακαδημαϊκών και επαγγελματικών γνώσεων όσον αφορά τη διαχείριση και την οργάνωση μονάδων αισθητικής. Το πιο σημαντικό είναι όμως η προετοιμασία των φοιτητών/τριών να συνεχίσουν τις σπουδές τους για απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

ΕΡ: Γιατί να επιλέξει κάποιος να σπουδάσει Αισθητική στο KES College;

ΑΠ: Ο Κλάδος της Αισθητικής στο KES College λειτουργεί από το 1979 και ως εκ τούτου τόσο το Κολλέγιο όσο και οι διδάσκοντες - εκτός από τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά τους προσόντα - έχουν μια μακρά διδακτική πείρα που δίχως άλλο συμβάλλει αποφασιστικά στην άνοδο των επιπέδων της προσφερόμενης κατάρτισης.

Tο KES College δίνει ιδιαίτερη έμφαση, πέρα από τη θεωρητική και στην πρακτική κατάρτιση των φοιτητών του.  Αυτό επιτυγχάνεται τόσο με πρακτική άσκηση μέσα σε ειδικά και πλήρως ανακαινισμένα εργαστήρια του κάθε κλάδου, με σύγχρονα τελευταίου τύπου και τεχνολογίας μηχανήματα όσο και σε πρακτική εξάσκηση σε χώρους εργασίας.

Φιλοδοξία του KES College είναι να προσφέρει σοβαρή επαγγελματική και υπεύθυνη κατάρτιση σε τομείς που υπάρχει ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Η τολμηρή και πρωτοποριακή πρωτοβουλία του KES COLLEGE να προσφέρει επαγγελματικούς  κλάδους σπουδών με βάση τα διεθνή πρότυπα συνέβαλε και στην αναβάθμιση του αντίστοιχου επαγγέλματος.

Επιλέγω KES College γιατί προσφέρει:

  • Εγγεγραμμένους κλάδους στο Μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και
  • Αξιολογημένους κλάδους σπουδών από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης – Πιστοποίηση (Σ.ΕΚ.Α.Π.) και λόγω των πιο πάνω επιθεωρείται / ελέγχεται και πιστοποιείται η ποιοτική εργασία που επιτελείται στο κολλέγιο από τα αρμόδια σώματα του κράτους.
  • Κρατική χορηγία μέχρι €3.417.
  • Προσιτά δίδακτρα.
  • Τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από Διετή, Τριετή και Τετραετή κλάδο σπουδών Αισθητικής.
  • Την ευχέρεια συνέχισης των σπουδών για την απόκτηση Πτυχίου.
  • Τη δυνατότητα υποβολής αίτησης στο Υπουργείο Υγείας για τη λήψη αριθμού Μητρώου Εγγραφής στο Συμβούλιο Εγγραφής Αισθητικών Κύπρου με βάση την πρόσφατα ψηφισθείσα σχετική νομοθεσία.

Το KES College θα συνεχίσει με συνέπεια και υπευθυνότητα την πρωτοποριακή προσφορά του στον τομέα των επαγγελματικών κλάδων σπουδών και έχει στόχο να επεκταθεί σε προγράμματα που καλύπτουν και άλλους πρωτότυπους και πρωτοπόρους τομείς επαγγελματικής κατάρτισης.
Το KES College πιστεύει πως μια τέτοια προσφορά τη χρειάζονται και την αξίζουν οι νέοι και οι νέες μας, αλλά και η οικονομία του τόπου μας ώστε να προσφέρει σ’ αυτούς γρηγορότερη επαγγελματική αποκατάσταση.

ΕΡ: Οι φοιτητές προετοιμάζονται και για εξωτερικές εξετάσεις στον τομέα της Αισθητικής;

ΑΠ: Το KES C δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία με εξωτερικά εξεταστικά  σώματα του εξωτερικού, γι’ αυτό έχει συνάψει συνεργασίες με τα ακόλουθα σώματα από τα οποία έχει λάβει Θετικές Αξιολογήσεις για το έργο που επιτελείται στο κολλέγιο:

Και τα δυο εξεταστικά σώματα είναι διεθνώς αναγνωρισμένα.

ΕΡ: Ποιες ευκαιρίες εργοδότησης έχουν οι απόφοιτοι της Αισθητικής;

ΑΠ: Οι απόφοιτες των Κλάδων της Αισθητικής του KES College είναι σε θέση να λειτουργούν ιδιόκτητα ινστιτούτα αισθητικής ή να εργαστούν σε αντιπροσωπείες καλλυντικών, καταστήματα πώλησης καλλυντικών, ινστιτούτα αισθητικής, κρουαζιερόπλοια, ως μακιγιέρ θεάτρου, κινηματογράφου και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε ινστιτούτα Ομορφιάς Spa και Spa ξενοδοχείων, σε ιδιωτικές σχολές ως καθηγήτριες Αισθητικής, ως βοηθοί σε κέντρα εφαρμογής Ιατρικής Αισθητικής, σε κέντρα ομορφιάς που εφαρμόζουν εξειδικευμένες θεραπείες, σε εταιρείες πώλησης προϊόντων και επαγγελματικών μηχανημάτων αισθητικής, σε ινστιτούτα αισθητικής και Spa ξενοδοχείων σε θέση διοίκησης, οργάνωσης και διαχείρισης.

ΕΡ: Τι σεμινάρια διοργανώνετε;
ΑΠ: Τα σεμινάρια (Ειδικά Προγράμματα) Αισθητικής που προσφέρονται στο KES College είναι:

  • Αρωμαθεραπεία
  • Ρεφλεξολογία
  • Επαγγελματικό - Θεατρικό Μακιγιάζ
  • Ινδικό Μασάζ Κεφαλής
  • Ονυχοκομία – Προσθετική νυχιών

Στο τέλος κάθε σεμιναρίου απονέμεται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Επίσης δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις του εξωτερικού σώματος ITEC για την απόκτηση επιπλέον πιστοποιητικών και διπλωμάτων.

Οικονομική κρίση – δίδακτρα – στήριξη φοιτητών

ΕΡ: Έχετε μειώσει ή σκοπεύετε να μειώσετε τα δίδακτρά σας λόγω της οικονομικής κρίσης;

ΑΠ: Το KES College προσφέρει ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΟΛΟΥΣ τους πρωτοετείς φοιτητές!!! Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του και με πλήρη επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, το KES College προσφέρει για την ακαδημαϊκή χρονιά 2013 - 2014 υποτροφίες για όλους τους πρωτοετείς φοιτητές.

Όσοι επισκεφτούν τη σελίδα του  KES College στο Facebook και συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και το Πρόγραμμα Σπουδών που τους ενδιαφέρει, παίρνουν ΑΜΕΣΩΣ υποτροφία για την ακαδημαϊκή χρονιά 2013 – 2014 λαμβάνοντας απαντητικό e-mail με τα στοιχεία τους και το ποσοστό της υποτροφίας που τους έχει παραχωρηθεί.

Οι υποτροφίες αντιστοιχούν σε 20% - 50% έκπτωση στα δίδακτρα για το πρώτο έτος σπουδών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του KESCollegewww.kes.ac.cy/college ή να επικοινωνήσουν με το Γραφείο εισδοχής και εξυπηρέτησης φοιτητών στο τηλέφωνο 22875737.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










303