Με διευρυμένη διαδρομή ο φετινός Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων του Ινστιτούτου Κύπρου


 Διεθνοποίηση του πρωτοποριακού Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων εξαγγέλλουν Ινστιτούτο Κύπρου και Δήμος Λευκωσίας. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο  πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου Καθ. Κώστας Ν. Παπανικόλας υπογράμμισε ότι, στόχος είναι η διεύρυνση του ενδιαφέροντος και η προσέλκυση ακόμη περισσότερων ομάδων από το εξωτερικό στον αγώνα. Για το λόγο αυτό πρόσθεσε, αποφασίσαμε από κοινού με το Δήμαρχο Λευκωσίας το 2016, να επιχειρήσουμε διεθνοποίηση του Αγώνα και έντονη προβολή του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Φέτος, ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015, με διευρυμένη διαδρομή στους κύριους δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας. Πρωταρχικός στόχος του αγώνα, ανέφερε στην ομιλία του ο Καθ. Κώστας Ν. Παπανικόλας, είναι να ανοίγει νέους ορίζοντες στους επιστήμονες του μέλλοντος και να προκαλεί το ενδιαφέρον τους για τις επιστήμες και την τεχνολογία.

Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων πρόσθεσε ο κ. Παπανικόλας, έχει καταστεί θεσμός και διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά, με επιδίωξη την ευαισθητοποίηση της κυπριακής κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς στη χρήση και αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, την καλλιέργεια πνεύματος καινοτομίας, αλλά και την ανάδειξη των εφαρμογών της ηλιακής ενέργειας.

Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων σημείωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, προσφέρει θετική προβολή στην Κύπρο και συμβάλλει στην ώθηση των νέων προς την εφευρετικότητα, αφού τα πρωτότυπα αυτοκίνητα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από τους ίδιους τους μαθητές και φοιτητές που λαμβάνουν μέρος στον αγώνα.

Το Ινστιτούτο Κύπρου, ως επιστημονικό κέντρο αριστείας με έντονη δραστηριότητα στο τομέα της ηλιακής ενέργειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κατέληξε ο κ. Παπανικόλας, θα συνεχίσει τη δράση του και τον αναπτυξιακό του ρόλο στον τομέα της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος, της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, καθώς και της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στους αντίστοιχους τομείς, στοχεύοντας στην προαγωγή της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και δημιουργώντας τις προοπτικές για άμεσα μελλοντικά οφέλη.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τόνισε στην ομιλία του ότι, ο ήλιος είναι μια ανεξάντλητη και καθαρή πηγή ενέργειας και η  Κύπρος με την άφθονη ηλιοφάνεια ολόχρονα, είναι μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες ευρείας χρήσης και εφαρμογής της ηλιακής ενέργειας.

Ο κ. Γιωρκάτζης κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν και να παρακολουθήσουν τη συναρπαστική αναμέτρηση των οχημάτων που θα διασχίζουν τους δρόμους της Λευκωσίας, με μόνο σύμμαχο τον ήλιο. Τα πρωτότυπα αυτοκίνητα επεσήμανε, με συλλέκτες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες τους με ενέργεια, θα διασχίσουν, τις οδούς Σπύρου Κυπριανού, Στασικράτους, Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη.

Ο αγώνας πρόσθεσε, που είναι ανοικτός για το κοινό, θα αρχίσει στις 10 το πρωί  και τα αυτοκίνητα θα τερματίσουν στη μια μετά το μεσημέρι, ενώ στις 2μμ θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα, στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Φέτος η διοργάνωση του Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων σχολίασε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, επεκτείνεται και μετατρέπεται σε μια μεγάλη γιορτή με εκπλήξεις και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Αναφερόμενος ο κ. Γιωρκάτζης στο πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων, σημείωσε ότι, το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας, θα πραγματοποιηθεί μια μοναδική συναυλία με τη δημοφιλή τραγουδίστρια Κατερίνα Στικούδη, ενώ το opening της βραδιάς θα κάνει ο νεαρός συνθέτης και τραγουδιστής Στέλιος Πατρίκιος και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους. Νωρίτερα είπε, στις 7 το απόγευμα προγραμματίζεται μια εντυπωσιακή παρέλαση των Ηλιακών Οχημάτων στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου για μια πρώτη επαφή του κοινού, με τα πρωτότυπα αυτοκίνητα.

Πρόγραμμα Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

  • 19:00: Παρέλαση Ηλιακών Οχημάτων στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου
  • 21:00: Συναυλία Κατερίνας Στικούδη. Guest Στέλιος Πατρίκιος

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

  • 10:00: Εκκίνηση Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων από τη συμβολή των οδών Σπύρου Κυπριανού και Στασικράτους
  • 14:00: Πανηγυρική Τελετή Απονομής των Βραβείων στους νικητές του Αγώνα στο Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας
  • 15:00: Έκθεση Ηλιακών Οχημάτων στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας

* Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

 



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










208