Πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, στις 3 - 5 Αυγούστου, στο γραφικό χωριό Κάτω Δρυς, το Μουσικό Φεστιβάλ «Φέγγαρος», μια διεθνής συνάντηση μουσικών από την Κύπρο και το εξωτερικό με τη νεολαία κυρίως, αλλά και με άτομα όλων των ηλικιών, από όλα τα μέρη της Κύπρου.
Του τριήμερου φεστιβάλ, προηγήθηκε η εβδομάδα του Μουσικού Χωριού «Φέγγαρος», από 27 Ιουλίου – 1η Αυγούστου 2017, με λειτουργία εργαστηρίων αρχιτεκτονικής και μουσικής και με δωρεάν συναυλίες για όλους.
Το Πανεπιστήμιο Frederick ήταν χορηγός των αρχιτεκτονικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του Πανεπιστημίου Frederick, Ντέλη Παπαδόπουλου, Ελεονώρας Αντωνιάδου, Τερέζας Τουρβά, Δημήτρη Θωμόπουλου και Δημήτρη Οικονομίδη, καθώς επίσης και του Ανδρέα Τσιακλή, Αρχιτέκτονα και απόφοιτου του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου.
Στα εργαστήρια συμμετείχαν 19 φοιτητές, οι οποίοι έφτιαξαν κατασκευές, που οι οργανωτές δώρισαν στο χωριό.
Το Θερινό Εργαστήριο 2017 βασίστηκε στον σχεδιασμό και υλοποίηση μιας αρχιτεκτονικής εγκατάστασης η οποία χωροθετείται στην κοινότητα του Κάτω Δρυ. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν δυο αστικές παρεμβάσεις/εγκαταστάσεις εντός του παραδοσιακού πυρήνα της κοινότητας.
Οι κατασκευές είχαν ως στόχο να απαντήσουν αρχικά σε προγραμματικά ζητούμενα του φεστιβάλ, και στη συνέχεια να εξυπηρετήσουν καθημερινές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της κοινότητας.
Η διπλή ιδιότητα των κατασκευών αποτέλεσε μια από τις βασικές διερευνήσεις του εργαστηρίου. Η κυπριακή λέξη, «συντυσ̌ιές», ως εμπνευστής έδωσε και στο φετινό εργαστήρι το έναυσμα για τη δημιουργία χώρου που ενθαρρύνει δημόσιες δραστηριότητες οι οποίες πηγάζουν από τη τυχαιότητα της συνεύρεσης στον χώρο.
Χρησιμοποιώντας μέσα όπως το νερό, και την τεχνολογία οι κατασκευές είχαν ως κύριο στόχο να καλύψουν σε πρώτη φάση, βασικές ανάγκες των επισκεπτών του φεστιβάλ όπως η ξεκούραση, η συνάντηση, η ενημέρωση για τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, η επαναφόρτιση των ηλεκτρονικών συσκευών τους, καθώς και η δημιουργία ενός μικροκλίματος στην περιοχή της κατασκευής, και σε δεύτερη φάση καθημερινές ανάγκες της κοινότητας όπως η ενεργοποίηση κοινωνικών δράσεων και συλλογικής συνύπαρξης τον δημόσιο χώρο.