Με νομική αμφισβήτηση της διαδικασίας επιλογής του προέδρου του ΤΕΠΑΚ προειδοποιεί ο Παν. Λεωνίδου


Tο Paideia-News αποκαλύπτει την επιστολή του στη Σύγκλητο.  

Ο προεδρεύων του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ και υποψήφιος για την προεδρία του Πανίκος Λεωνίδου με επιστολή του στα μέλη της Συγκλήτου προειδοποιεί ότι η διαδικασία που έχει αποφασιστεί για τη σημερινή επιλογή προέδρου και αντιπροέδρου ίσως δημιουργήσει νομική αμφισβήτηση με δυσμενείς  συνέπιες. Ο κ. Λεωνίδου κατηγορεί την Πρύτανη Ελπίδα Κεραυνού, η οποία με επιστολή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προέβη σε αρνητική αξιολόγηση προς το πρόσωπο του:

Για τη διαδικασία, ο κ. Λεωνίδου αναφέρει στην επιστολή του:     

«Φίλες και Φίλοι

 Όπως ήδη γνωρίζετε από την τροποποίηση του Νόμου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από διαβούλευση με τη Σύγκλητο, διαδικασία η οποία θα έπρεπε εμπρόθεσμα να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκ. 2013. Βάσει, όμως, της επιστολής σας ημερομηνίας 9 Ιανουαρίου 2014 μας καλείτε να δηλώσουμε ενδιαφέρον και να παρευρεθούμε σε συνάντηση «γνωριμίας» ημερομηνίας 22 Ιανουαρίου 2014.

Επειδή, νομικά πιστεύω, ότι κάθε μέλος του Συμβουλίου, προερχόμενο είτε από διορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο, είτε από τη Σύγκλητο, δύνανται να είναι υποψήφιος για την Προεδρία, φέρ σε γνώση σας ότι, ως Μέλος, έχω το εξ' ορισμού δικαίωμα να είμαι υποψήφιος, κάτι το οποίο τυγχάνει και του ενδιαφέροντος μου, το οποίο ήταν ούτως ή άλλως εν γνώσει σας. Και,

Επειδή, μέλη της Συγκλήτου έχουν ήδη τοποθετηθεί, γραπτώς ή/και προφορικώς, υπέρ ή κατά πιθανών υποψηφίων, ενδεχομένως να υπάρχει a priori ο κίνδυνος η ορισθείσα διαδικασία της αξιολόγησης των υποψηφίων, και η δια μέσου της συνάντησης γνωριμίας («συνεντεύξεως» - με βάση το Πρακτικό της Συγκλήτου) να τύχει αμφισβήτησης και να προκαλεί νομικά ζητήματα, που να αφορούν στη συνέχεια ή στο μέλλον την νομιμότητα των πράξεων ή/και ενεργειών του Συμβουλίου, κάτι που a posteriory θα αποτελεί και προηγούμενο νομικής αδυναμίας, εισηγούμαι να αποφευχθεί μια διαδικασία οιονεί συνέντευξης.

Ένας επιπρόσθετος λόγος που κατά την άποψη μου δημιουργεί νομικά ζητήματα είναι αναμφίβολα η τοποθέτηση της Πρυτάνεως, η οποία απευθυνόμενη με επιστολή της ημερομηνίας 28/12/2013 προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε προβεί σε μια θετική αξιολόγηση· υπέρ ενός μέλους τους Συμβουλίου και σε μια αρνητική αξιολόγηση προς το πρόσωπο μου, στα πλαίσια δήθεν της διαβούλευσης της Συγκλήτου με το Υπουργικό Συμβούλιο. Την θέση αυτή μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν την έχει ανακαλέσει αλλά και ούτε απάντησε σε προσωπική επιστολή της οποία απέστειλα ημερομηνίας 9 Ιανουαρίου 2014 προς τον σκοπό αυτό. Αναμφίβολα η εκ των προτέρων αξιολόγηση προσώπων πριν την έναρξη της διαβούλευσης, όπως ο νόμος καθορίζει, εξ ονόματος οργάνων του Πανεπιστημίου συνιστά παράβαση των αρχών σωστής, δίκαιης και αμερόληπτης λειτουργίας των συλλογικών οργάνων της Διοίκησης.
Σεβόμενος όλους μαζί αλλά και τον καθένα ξεχωριστά, εν όψει όλων των πιο πάνω, δηλώνω ότι η διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, έχει εκτροχιαστεί με συνακόλουθο αποτέλεσμα να καταστρατηγεί ουσιαστικά το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Η διαδικασία αυτή δυστυχώς έχει αλλοιώσει το δικαίωμα της διαβούλευσης ανάμεσα στην Σύγκλητο και στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ως εκ τούτου η εν λόγω διαδικασία μου είναι αποτρεπτική, και έτσι δεν μπορώ να παραστώ για καθαρά νομικούς λόγους. Εξάλλου, καθ' όλη την περίοδο συνεργασίας μας, σας δόθηκε η ευκαιρία να με γνωρίσετε και να σας γνωρίσω».

Ολόκληρη η επιστολή στο πιο κάτω έγγραφο:  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










154