Μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου έχει λάβει το Βραβείο Νέου Επιστήμονα του EHPS για το 2018


Ο Δρ. Άγγελος Κασσιανός, έχει διδάξει σαν Ειδικός Επιστήμονας στο Πανεπιστημίου Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick και το Πανεπιστήμιο του Τορίνο. 

Ο Δρ. Άγγελος Κασσιανός, Ερευνητικός Συνεργάτης στο University College London (UCL), μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου και Εθνικός Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο European Health Psychology Society (EHPS) έχει λάβει το Βραβείο Νέου Επιστήμονα (Early Career Award) του EHPS για το 2018. Το βραβείο παραδόθηκε στον Δρ. Κασσιανό απο την επερχόμενη πρόεδρο του EHPS Dr. Vera Araujo Soares στην τελετή έναρξης του ετήσιου συνεδρίου του EHPS στο Galway της Ιρλανδίας στις 21 Αυγούστου 2018.

Ο Δρ. Κασσιανός απέκτησε το Διδακτορικό του στην Ψυχολογία Υγείας από το Πανεπιστήμιο της Surrey το 2014 μετά τις προπτυχιακές του σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο έκτοτε. Στη διατριβή του μελέτησε της μετα-διαγνωστικές συμπεριφορικές αλλαγές ατόμων με καρκίνο του προστάτη και έλαβε εποπτεία από την Prof Monique Raats και την Prof Jane Ogden. Έχει παράλληλα λάβει το 2015, τον τίτλο του εφαρμοσμένου Ψυχολόγου Υγείας από το Health and Care Professions Council (HCPC) του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από σχετική εκπαίδευση. Είναι διαχειριστής σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα, εργάστηκε σε Πανεπιστήμια όπως το Imperial College London (2013) και το Πανεπιστήμιο του Cambridge (2013-14) και έχει διδάξει σαν Ειδικός Επιστήμονας στο Πανεπιστημίου Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Frederick University και το Πανεπιστήμιο του Τορίνο. Το 2015, βραβεύθηκε με υποτροφία Fulbright Visiting Research Scholar κι εργάστηκε για 4 μήνες στην Ιατρική Σχολή του Harvard και το Dana Farber Cancer Institute στις ΗΠΑ.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην πρόγνωση, έγκαιρη διάγνωση και φροντίδα του καρκίνου, στις συμπεριφορές υγείας, ενώ πρόσφατα ανέπτυξε ενδιαφέρον στη χρήση της τεχνολογίας στην υγεία (eHealth) και στην Ιατρική Εκπαίδευση και συγκεκριμμένα στα γνωστικά λάθη (cognitive biases) που σχετίζονται με τα διαγνωστικά λάθη (misdiagnosis). Μεγάλο μέρος της διδασκαλίας του είναι στην ψυχομετρία, την Ψυχολογία Υγείας, τη συμπεριφορική ιατρική και τις ερευνητικές μεθόδους. Έχει κερδίσει χρηματοδότηση από διάφορες πηγές, ανάμεσα τους το Policy Research Unit (PRU) in Cancer Awareness, Prevention and Early Diagnosis, το Cancer Research UK και το Global Engagement Fund. Το 2016 ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μιλήσει για τα ερευνητικά δεδομένα του mHealth ενώ το 2017 ήταν ανάμεσα σε 100 νέους entrepreneurs κι ερευνητές από όλη την Ευρώπη που έλαβαν την Αμερικάνικη υποτροφία Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative (YTILI) ως στήριξη και αναγνώριση της καινοτομίας της δουλειάς του. Είναι μέλος του EHPS και συμμετέχει στα συνέδρια του από το 2012, ενώ από το 2015 υπό την ιδιότητα του Εθνικού Αντιπροσώπου της Κύπρου συμμετέχει σε συναντήσεις, ήταν Guest Editor σε ειδικό τεύχος του European Health Psychologist για την εφαρμογή της Ψυχολογίας Υγείας ενώ είναι μέλος μιας νέας υπό-επιτροπής που θα αναλάβει την μελέτη της προώθησης και αναγνώρισης του τίτλου του Ψυχολόγου Υγείας στις χώρες-μέλη του EHPS.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










240