ΜΕΤΩΠΟ: Έπεσαν οι στροφές της Πρωτοπορίας Η.Β.


Σκληρή επίθεση κατά της ΦΠΚ Πρωτοπορίας Η.Β. εξαπολύει με ανακοίνωσή του το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου στην ανακοίνωσή του το ΜΕΤΩΠΟ αναφέρει:
«Οτιδήποτε άλλο εκτός από φοιτητική παράταξη θυμίζει τον τελευταίο καιρό η Πρωτοπορία Η.Β. Τους τελευταίους δύο μήνες, η θυγατέρα του ΔΗ.ΣΥ. άρχισε να θυμίζει τον παλιό «καλό» της εαυτό. Η συνεχής διεξαγωγή πρωτότυπων, για τα δεδομένα της Πρωτοπορίας, εκδηλώσεων έχει πια κοπάσει, ο χείμαρρος ανακοινώσεων και επιθέσεων έχει στερέψει και πλέον το μόνο που απέμεινε είναι ανακοινώσεις που αναμασούν το προφανές, ότι δηλαδή η Πρωτοπορία στηρίζει τον υποψήφιο του ΔΗ.ΣΥ. για την Προεδρία της Δημοκρατίας και υιοθετεί τις προτάσεις του στο σύνολό τους.
Είναι πλέον εμφανές πως το ολόχρονο ανέβασμα των στροφών της γαλάζιας μηχανής οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Πλέον οι περιφερόμενες και αβέβαιες ψήφοι έχουν μαντρωθεί και όλα φαίνεται να πηγαίνουν κατευχήν στο «γαλάζιο πύργο», αφού τώρα έπεσαν οι στροφές και απλά περιμένουν την άνοδο του ΔΗ.ΣΥ. στο θρόνο για να ανταμειφθούν επιτέλους για τις προσπάθειές τους. Έπαιξαν με επιτυχία το ρόλο των δήθεν αγανακτισμένων αντί-ΑΚΕΛικών, απέκλεισαν οποιεσδήποτε αντιστάσεις της Αναγέννησης Η.Β, η οποία μιμούμενη τη θολή και γεμάτη κενά συνεργασία των μητρικών τους κομμάτων πλέον έχει υποβαθμιστεί σε κουτάβι που ακολουθεί πιστά τους αφέντες της Πρωτοπορίας. Για το Κυπριακό ουδείς λόγος φυσικά αφού, όπως άλλωστε και για τον ΔΗ.ΣΥ., είναι πλέον χαμηλά στις προτεραιότητές τους. Δεν είναι άλλωστε μυστικό πως το παρόν ΔΣ της Πρωτοπορίας φιλοξενεί και άτομα που επισήμως συντηρούν την αερολογία περί δήθεν εναντίωσης της Πρωτοπορίας στο Σχέδιο Ανάν το 2004 ενώ παράλληλα, σε δημόσιες συζητήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και εμμέσως διά των ανακοινώσεων της παράταξής τους, μιλούν για χαμένες ευκαιρίες του 2004.
Πέρα από αυτά όμως η Πρωτοπορία ΗΒ επεδίωξε να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ των φοιτητών, και να προκαλέσει πόλωση με στοχευμένες συκοφαντίες. Απώτερος σκοπός φυσικά να πετύχουν όσο το δυνατόν ψηλότερα ποσοστά συσπείρωσης για τον ΔΗ.ΣΥ., τα οποία φυσικά επιθυμούν να εξαργυρώσουν και στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γελοίο προϊόν κολλάζ που δημοσίευσαν τον περασμένο Νοέμβριο, μέσω του οποίου προσπάθησαν εντέχνως μεν, ανεπιτυχώς δε, να παρουσιάσουν το ΜΕΤΩΠΟ ως προεκλογικό όργανο συγκεκριμένου υποψηφίου. Ακόμη πιο γελοία είναι και η τοποθέτηση του δήθεν άσπονδου εχθρού τους, της Προοδευτικής, η οποία στην ηλεκτρονική φυλλάδα της κατηγορεί το ΜΕΤΩΠΟ ως υποστηρικτή διαφορετικού υποψηφίου. Έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε και στους μεν και στους δε, αλλά και στην Αναγέννηση με την οποία μοιράζονται εδώ και ένα χρόνο το ίδιο χαράκωμα, το πόσο εξευτελίζονται όταν πυροβολούν ομαδικά το Κίνημά μας αλληλοεξουδετερώνοντας όμως τα ίδια τους τα πυρά και αναιρώντας ο ένας τις λασπολογικές τοποθετήσεις του άλλου.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου διαθέτει όλα αυτά που οι κομματικοί σκλάβοι δεν θα έχουν ποτέ. Ναι, υστερούμε σε έμψυχο δυναμικό γιατί δεν καλλιεργούμε στελέχη από τα γεννοφάσκια τους. Ναι, υστερούμε σε χρήματα και μέσα πρόσβασης γιατί δεν λαμβάνουμε κομματικές χορηγίες και ούτε στηριζόμαστε στις πατερίτσες του μεγάλου κεφαλαίου.
Έχουμε όμως πείσμα. Το προστάζει η ιστορία μας.
Έχουμε ψυχή. Το προστάζει η συνείδησή μας.

Είμαστε απαλλαγμένοι από τα δεσμά που κρατάνε όλους εσάς αιώνιους δέσμιους στο σπήλαιο του Πλάτωνος. Δεν ονειρευόμαστε νυχθημερόν την ανέλιξή μας στη σκουριασμένη κλίμακα της κομματοκρατίας ούτε ποθούμε τα ανταλλάγματα που σας έχουν τάξει. Το ΜΕΤΩΠΟ θα συνεχίζει να σας δείχνει το δρόμο. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να κυλιέστε στη λάσπη».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










179