Μήπως έχει πεθάνει το Facebook Organic Reach;


ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΙΝΗ (PhD)*  

Μπορεί να έχετε ακούσει ή βιώσει προσωπικά ότι το Facebook Organic Reach - ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που βλέπουν τις αναρτήσεις σας μέσω απλήρωτης προώθησης - πεθαίνει αργά.

Το 2012, ο μέσος όρος Organic Reach για τις σελίδες του Facebook ήταν περίπου 16 τοις εκατό, τον Απρίλιο του 2015, μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο μέσος όρος ήταν λιγότερο από τρία τοις εκατό.

Με άλλα λόγια, περίπου μόνο το τρία τοις εκατό των ανθρώπων που "αρέσει" η σελίδα σας στο Facebook θα δει το περιεχόμενο της σελίδας σας που δημοσιεύσατε, αν δεν πληρώσετε το Facebook για να φθάσει σε περισσότερους από αυτούς τους ανθρώπους.

«Η προσφορά και η ζήτηση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης περιεχομένου».

Βέβαια, η ποσότητα του Facebook Organic Reach,έχει δραματικά μειωθεί κατά τα τελευταία χρόνια, εν μέρει επειδή το Facebook θέλει να μας κάνει να πληρώνουμε χρήματα για να προσεγγίσουμε το κοινό μας. (θα κάναμε το ίδιο πράγμα, αν ήμασταν στην θέση του Mark Zuckerberg, οπότε ας μην διαμαρτυρόμαστε γι 'αυτό.)

Επίσης, ακόμα ένας λόγος ότι το Facebook Organic Reach έχει μειωθεί, είναι απλά και μόνο, λόγω της προσφοράς και της ζήτησης: οι περισσότερες σελίδες του Facebook συναγωνίζονται για τους χρήστες, με όλο και περισσότερο περιεχόμενο, χωρίς  απαραίτητα να το θέλουν οι χρήστες.

Ο μέσος χρήστης του Facebook έχει 1,500 νέα κομμάτια περιεχομένου στη διάθεσή του κάθε φορά που συνδέετε στο Facebook μέσω του υπολογιστή ή του κινητού. Με άλλα λόγια, η χαμηλή ή καθόλου επιπλέον ζήτηση, δεν αποτελεί καλό οιωνό για τις σελίδες του Facebook.

Θυμηθείτε, δεν ανταγωνίζεστε για τα χρήματα των ανθρώπων στα Social Media, αλλά για το χρόνο και την προσοχή των ανθρώπων, η οποία έχει τραβηχτεί σε ένα εκατομμύριο και μία διαφορετικές κατευθύνσεις - όχι μόνο από άλλες εταιρείες και οργανισμούς, αλλά και από τους φίλους μας, την οικογένεια και το περιεχόμενο από αμέτρητες άλλες πηγές.

«Ωστόσο, για την ιστορία, το Facebook Organic Reach δεν είναι νεκρό».

Σταματήστε να δείχνετε με το δάχτυλο σας το Facebook και να υποστηρίζετε ότι το OrganicReach είναι νεκρό, και αρχίστε να γράφετε περιεχόμενα που θα εντυπωσιάζουν τους ανθρώπους που έχουν σημασία για την επιχείρηση ή τον οργανισμό σας.

Δεν χρειάζονται μεγάλα ποσά, χρόνος και χρήμα για να δημιουργήσετε ένα περιεχόμενο, απλά πρέπει να βάλετε τον  πελάτη  πρώτο, και μετά  το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

*Διευθυντής Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










146