ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΤΖΗΘΩΜΑ*
Είμαι σίγουρος ότι όλοι γνωρίζεται τον μύθο του Αισώπου με τον ψεύτη βοσκό.Δεν ξέρω για εσάς,αλλά εμένα όλο και πιο πολύ αυτός ο μύθος μου θυμίζει τη θητεία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή. Για να καταλήξω στο πιο πάνω αποτέλεσμα ανάλυσα την μέχρι σήμερα εξέλιξη σε όλα τα θέματα που "εμπλέκεται" ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού.
Πρώτο. Αρχές Μαΐου του 2016 οι νέες θέσεις που θα συμπληρώνονταν με έκτακτες ετήσιες συμβάσεις μετά από ενημέρωση του ίδιου του Υπουργού ήταν 228. Μετά έκανε τα μαγικά του ο Υπουργός και έγιναν 147 λέγοντας ότι δεν υπήρχαν τόσες ανάγκες.
Δεύτερο: Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς μας ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Αναστασιάδη έδωσε 147 θέσεις και θριαμβολόγησε για περίπου μια εβδομάδα σε όλα τα Μ.Μ.Ε. βασισμένος σε ψέματα εφόσον τέτοια έγκριση δεν δόθηκε ποτέ εφόσον δεν ζητήθηκαν καν από τον ίδιο τον Υπουργό τόσες συμβάσεις.
Τρίτο. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Υπουργός μιλούσε για πλήρης στελέχωση στα Δημοτικά σχολεία ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου, αρκετές μέρες μετά που είχαν ανοίξει τα σχολεία, προχώρησε σε σωρεία "πατσιαρισμάτων" και μέσα από διαδικασίες που νοσούν με περίπου 120 διορισμούς αντικαταστατών(κάποιοι από τους οποίους ιδιαίτερα ύποπτοι), ούτως ώστε να μην υπάρχει θέμαυποστελέχωσης των σχολείων κατά την ημέρα της απεργίας που εξήγγειλε η ΠΟΕΔ.
Τέταρτο: Επικαλείται ευαισθησία του Υπουργείου για τα παιδιά που έχει κριθεί σκόπιμο μετά από εξειδικευμένη αξιολόγηση ότι χρειάζονται ειδική εκπαίδευση, ενώ την ίδια ώρα έχει προχωρήσει σε ενέργειες για να αλλάξουν οι αναλογίες ως προς τον χρόνο παροχή της,ούτως ώστε να τους στερήσει την ευκαιρία αυτή, θεωρώντας ότι είναι χαμένα λεφτάεφόσον δεν είμαστε Τσέρνομπιλ.
Πέμπτο: Ο Υπουργός αναφέρει ότι δεν είναι οικονομικό το θέμα για τα δεκάμηνα συμβόλαια αλλά μέσα από πρόχειρους υπολογισμούς εξοικονομεί πέραν των €200 000, ποσό αρκετό για να προβεί σε διορισμούς τύπου "Βρυξέλλες" (Σημειώστε ότι για το θέμα διορισμού στις Βρυξέλλες ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής μιλά για ποινικές ευθύνες και σωρεία ψεμάτων από τον Υπουργό).
Έκτο: Ο Υπουργός αναφέρει ότι μόνο αυτή την σχολική χρονιά θα προχωρεί σε αλλαγή των όρων εργοδότησης, την ίδια ώρα που καταθέτει προϋπολογισμό για την νέα χρόνια ο οποίος είναι ακριβώς ο ίδιος. Αυτό υποδηλώνει δύο πράγματα, είτε θα προχωρήσει σε απολύσεις την νέα χρονιά, είτε θα εξαφανίσει παιδιά που έχουν ανάγκες και οι οποίες θα είναι επιπρόσθετες.
Μετά από τα πιο πάνω θα ήθελα να ρωτήσω τους γονείς αν ακόμα υποστηρίζουν τον Υπουργό ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με τον ήρωα του γνωστού μύθου. Γιατί αν συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν δεν το κάνουν σίγουρα για το καλό τον παιδιών τους, αλλά έχοντας ως προτεραιότητα τους ξένα για την παιδεία συμφέροντα.
Λογοθεραπευτής Δημοτική Εκπαίδευση