Μπορεί να γίνουν οι μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών με τον υφιστάμενο κατάλογο;


Η διαδικασία της παραχώρησης των μόνιμων θέσεων που οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν εξασφαλίσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βρίσκεται ήδη στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα ανακοινώσει εντός των προσεχών ημερών την έγκρισή τους.

Το μεγάλο ερώτημα που προβάλλει τώρα είναι το ακόλουθο: Μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων  όπως οι μονιμοποιήσεις γίνουν με βάση τον υφιστάμενο κατάλογο; Η απάντηση δεν είναι και τόσο απλή αφού υπεισέρχεται και το νομικό στοιχείο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να εγκριθεί προηγουμένως από τη Νομική Υπηρεσία, στην οποία θα πρέπει να αποταθεί με τη σειρά της η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Είναι γνωστό ότι οι διορισμοί γίνονται τον Ιούλιο, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα  των αναγκών στα σχολεία. Αν γίνουν μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου (τέλος Φεβρουαρίου θα αναρτηθεί ο νέος κατάλογος) με τον υφιστάμενο κατάλογο, τίθεται το ερώτημα, στη βάση ποιων δεδομένων θα γίνει η όλη στελέχωση;

Είναι γεγονός ότι αν οι μονιμοποιήσεις γίνουν στη βάση των νέων καταλόγων του Φεβρουαρίου κάποιοι εκπαιδευτικοί  που είναι σήμερα δικαιούχοι θα μείνουν εκτός, καθώς θα τους υποσκελίσουν εκείνοι που θα εγγραφούν στο νέο κατάλογο με τα νέα προσόντα που απέκτησαν (κυρίως μεταπτυχιακά).

Την απάντηση σε αυτό το αίτημα θα δώσει η Νομική Υπηρεσία, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.                    

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










107