Νέο βιβλίο του αν. καθηγητή του ΤΕΠΑΚ Διόφαντου Γλ. Χατζημιτσή


Κυκλοφόρησε στις10 Ιουλίου 2013 το νέο επιστημονικό βιβλίο του Δρος Διόφαντου Γλ. Χατζημιτσή με τίτλο Remote Sensing of Environment –Integrated Approaches, από το διεθνή εκδοτικό οίκο InTech. 

Το βιβλίο καλύπτει τις τελευταίες εξελίξεις της τηλεπισκόπησης στο περιβάλλον συνδυάζοντας τις θεωρητικές προσεγγίσεις με τις εφαρμογές.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 211 σελίδες και διακρίνεται σε επτά (7) κεφάλαια τα οποία  αποτελούν μέρος των αποτελεσμάτων διαφόρων ερευνητικών έργων με συνεισφορά από 28 ερευνητές και συνεργάτες από το University of Southampton, το Harvard University, το National Observatory of Athens, το Foundationfor Researchand Technology, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, το Hellenic  Agricultural Organisation DEMETER-NAGREF και  της ερευνητικής ομάδας Τηλεπισκόπησης και Γεωπεριβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο βιβλίο δίδεται έμφαση στο συνδυασμό των διαφόρων τεχνικών (integratedapproaches) όπως Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης, Φασματοραδιομετρίας, συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών (GIS), έξυπνων αισθητήρων, επίγειων μετρήσεων για την συστηματική παρακολούθηση του περιβάλλοντος. Για όλες τις εφαρμογές που παρουσιάζονται στο βιβλίο κύρια περιοχή μελέτης είναι η Κύπρος. Το βιβλίο είναι σε ‘ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ’ http://www.intechopen.com/books/remote-sensing-of-environment-integrated-approaches (OPEN ACCESS) καθώς και σε έντυπη μορφή (hard-cover).

Το βιβλίο επιμελήθηκε ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του ΤΕΠΑΚ,  Διόφαντος Γλ. Χατζημιτσής.

Οι θεματικές των 7 κεφαλαίωντου νέου βιβλίου είναι οι ακόλουθες:

1.            Συνδιασμός επίγειων και δορυφορικών παρατηρήσεων για εξέταση του Φαινομένου της Αστικής Νησίδας στην Κύπρο.

2.            Εξατσμισοδιαπνοή και διαχείριση αρδευτικών αναγκών στην Κύπρο.

3.            Τηλεπισκοπικές εφαρμογές στην Αρχαιολογία (Διαχείριση, Αποτύπωση και Συστηματική παρακολούθηση).

4.            Αειφόρος διαχείριση υδρολεκανών μέσω τηλεπισκόπησης και συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών (GIS).

5.            Παρακολούθηση ποιότητας νερού στην Κύπρο.

6.            Εντοπισμός διαρροών νερού σε δίκτυα αγροτικών περιοχών μέσω τηλεπισκόπησης στην Κύπρο.

7.            Ατμοσφαιρική ρύπανση μέσω διαστήματος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










174