Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Αθανάσιος Γαγάτσης τιμάται από την Ιταλική Δημοκρατία


 Στις 21 Ιουνίου 2013, ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο, κ. Guido Cerboni, θα επιδώσει στον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Καθηγητή Μαθηματικών στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής Αθανάσιο Γαγάτση το παράσημο του Commendatore του Τάγματος του Αστέρα της Ιταλικής Αλληλεγγύης, το οποίο θεσπίστηκε το 1947 από τον πρώτο μεταπολεμικό Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Enrico De Nicola και με το οποίο η Ιταλική Δημοκρατία τιμά διακεκριμένους ξένους και απόδημους Ιταλούς με σημαντική συμβολή στην προώθηση του ιταλικού πολιτισμού, της ιταλικής γλώσσας και της διεθνούς παρουσίας της Ιταλίας γενικότερα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της βράβευσης, ο Καθηγητής Αθανάσιος Γαγάτσης έχει αναπτύξει στενούς δεσμούς με την ιταλική κουλτούρα και γλώσσα. Προσφέρει σημαντική αρωγή στη διατήρηση των μαθημάτων ιταλικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και συμβάλλει στην πολιτιστική παρουσία της Πρεσβείας χάριν στις διασυνδέσεις τους με τον πολιτιστικό κόσμο της Κύπρου και ειδικότερα του Πανεπιστημίου. Ομιλεί την ιταλική γλώσσα και είναι πάντοτε παρόν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιταλική Πρεσβεία προσφέροντας πάντοτε τη μέγιστη βοήθεια.

Ο Καθηγητής Αθανάσιος Γαγάτσης έχει δώσει πολλαπλά δείγματα γνήσιου ενδιαφέροντος και ευαισθησίας απέναντι στην Ιταλία και συνεισφέρει με εποικοδομητικό τρόπο στην προώθηση τόσο της χώρας όσο και της ιταλικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει αναπτύξει πολύχρονες συνεργασίες με ακαδημαϊκούς σε πανεπιστήμια της Ιταλίας, έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές εκδόσεις και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά στην ιταλική γλώσσα για την ιστορία και τη διδασκαλία των μαθηματικών. Έχει, επίσης, διοργανώσει διεθνή συνέδρια στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Η επίδοση του παράσημου του Commendatore του Τάγματος του Αστέρα της Ιταλικής Αλληλεγγύης στον Αθανάσιο Γαγάτση στοχεύει στην αναγνώριση και ενίσχυση του πολύ σημαντικού έργου που επιτελεί ο τιμώμενος στην προβολή του ιταλικού πολιτισμού στη χώρα μας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










166