Ο Κρίστης Χρυσοστόμου χωρίς ανθυποψήφιο για τη θέση αντιπρύτανη στο ΤΕΠΑΚ


Πρύτανης Αναγιωτός: Ναι, υπάρχουν καθηγητές που δεν μιλιούνται όμως…

Με την προυπόθεση ότι αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 20017, στις εκλογές θα ψηφίσει τουλάχιστον το ήμισυ του εκλογικού σώματος, νέος αντιπρύτανης του ΤΕΠΑΚ θα είναι ο Κρίστης Χρυσοστόμου, κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικής Τεχνολογίας. Ο κ. Χρυσοστόμου είναι και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση που ως γνωστό, κενώθηκε μετά τη απροσδόκητη παραίτηση του αντιπρύτανη Φώτη Παναγίδη ο οποίος, παραιτούμενος, μετά από επειδόσιο που διαδραματίστηκε με μέλος του ΔΕΠ είχε διατυπώσει τον φόβο-καταγγελία όιτι κινδυνεύει ακόμα και η σωματική του ακεραιότητα.

Όπως δήλωσε στο Paideia-News ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Ανδρέας Αναγιωτός, δικαίωμα ψήφου στην ψηφοφορία της Παρασκευής για την εκλογή αντιπρύτανη έχουν περίπου 172 άτομα από το ακαδημαϊκό προσωπικό συμπεριλαμβανόμενων και φοιτητών, και 140 άτομα από το διοικητικό προσωπικό των οποίων οι επιλογές θα «κατανεμηθούν » σε 8 ψήφους.

«Το κλίμα για τις εκλογές είναι γαλήνιο» μας δήλωσε ο πρύτανης Ανδρέας Αναγιωτός, προσθέτοντας ότι « δεν υπάρχει οποιοδήποτε ένταση ή άλλο θέμα και νομίζω αυτό ήταν ξεκάθαρο από το γεγονός ότι υπάρχει ένας μόνο υποψήφιος». Όπως επεσήμανε ωστόσο ο ίδιος, έστω κι αν είναι ένας υποψήφιος, δεν αποφεύγεται η εκλογική διαδικασία γιατί βάση των σχετικών κανονισμών, η εκλογή θα είναι έγκυρη εάν προσέλθουν στις κάλπες το ήμισυ τουλάχιστον όσων διατηρούν δικαίωμα ψήφου.

Εχοντας υπόψη μας παλιότερα…επεισόδια συγκρούσεων και διαπληκτισμών που διαδραματίστηκαν μεταξύ μελών του ακαδημαικού κυρίως προσωπικού, ρωτήσαμε τον πρύτανη αν το κλίμα έχει,…ομαλοποιηθεί και οι αντιπαραθέσεις έχουν κοπάσει. Μας απάντησε σχετικά: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι διαφωνίες, οι αντιπαραθέσες και συγκρούσεις μεταξύ καθηγητών είναι αναπόφευκτες και παρατηρούνται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου. Το θέμα είναι οι ακαδημαικοί να έχουν την ανωτερότητα να κρατούν τις όποιες έντονες συζητήσεις, διαφωνίες ή αντιπαραθέσεις τους, σε εσωτερικό επίπεδο, με την  έννοια ότι συχνά δημοσιοποιούμενες αυτές, τελικά αυτό που πετυχαίνουν είναι να κάνουν ζημιά να βλάπτουν το ίδιο το Πανεπιστήμιο».

Σε άλλη ερώτηση μας ο πρύτανης ανέφερε ότι «ναι υπάρχουν και στο Τεχνολογικό  Πανεπιστήμιο καθηγητές που δεν μιλιούνται μεταξύ τους» κάτι, που όπως μας τόνισε όμως, δεν πρέπει να εκπλήττει, λέγοντας ότι τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται και στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και ότι τα είδε και τα έζησε και σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ όπου βρισκόταν για 30 περίπου χρόνια. «Αυτό είναι κάτι που παίρνει περισσότερη δημοσιότητα σε πανεπιστήμια που δεν έχουν ακόμα ωριμάσει και στα πρώτα τους βήματα μαστίζονται από …παιδικές ασθένειες».

Τι κάνουν όμως οι πρυτανικές αρχες του ΤΕΠΑΚ για να περιορίσουν το…κακό και να γιατρέψουν αυτές τις παιδικές ασθένειες;

« Η προσπάθεια μας-λέει ο πρύτανης- είναι oι ακαδημαικοί να αντιληφθούν την σημαντικότητα του σεβασμού προς τα θεσμικά όργανα και το ότι το πανεπιστήμιο είναι υπεράνω όλων κάτι το οποίο επανειλημμένα τονίζουμε. Δηλαδή δεν μπορούμε να εκθέτουμε το πανεπιστήμο ακόμα κι αν έχουμε δίκαιο σε κάποια θέματα. Και δυστυχώς η δημοσιοποίηση συχνά κάποιων πραγμάτων, αποδεδειγμένα βλάπτει σοβαρά το Πανεπιστήμιο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











151