Ο Νηρέας φιλοξενεί τον 86χρονο απόφοιτο του Π.Κ Ανδρέα Ζαχαρούδη για ομιλία «Γιατί μορφωνόμαστε;»


Ο 86χρονος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου Ανδρέας Ζαχαρούδης θα είναι  ο ομιλητής στην αυριανή (Τριτη) εκδήλωση τoυ Διεθνους Ερευνητικού Κέντρου Νερού - Νηρέας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η ομιλία του κ. Ζαχαρούδη θα έχει θέμα «Γιατί μορφωνόμαστε» και θα γίνει  στις 4.30 μ.μ. στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων  κτήριο 7 Αίθουσα 10  στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Ο κ. Ζαχαρούδης,  το 2010, έγινε δεκτός και εγγράφηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, από την οποία αποφοίτησε ως αριστούχος το 2014 σε ηλικία 86 χρονών.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

«Ο Ανδρέας Ζαχαρούδης γεννήθηκε στη Λευκωσία την 1η Ιουνίου 1928 από γονείς δημοδιδασκάλους και στα τρία του χρόνια έμεινε ορφανός από πατέρα. Τέλειωσε την Αστική Σχολή Αγίου Σάββα (Ελένειο) και αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1946. Αρχικά εργάστηκε στο Βρεττανικό στρατό στην Αθαλάσσα, ως πολίτης και στη συνέχεια στην εταιρεία «SHELL» ως τον Απρίλη του 1949, οπότε μετανάστευσε στο πρώην Βελγικό Κονγκό, όπου και παρέμεινε ως τον Αύγουστο του 1989. Εκεί ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες όπως εμπόριο, μεταφορές, και βιομηχανία εξαγωγής παλμελαίου. Από το 1955 ως το 1989 η κύρια ενασχόλησή του ήταν οι καφεδοφυτείες. Το 1958 έλαβε, δι’ αλληλογραφίας, το δίπλωμά του ως μηχανικός αυτοκινήτων και μηχανών «Diesel» από το “National Technical Schools” Los Angeles California USA. To 1963 παντρεύτηκε τη Μαρία Παπαγεωργίου, Ελληνίδα από το Κάιρο, με πατέρα Ελλαδίτη και μητέρα Κυπρία, που πέθανε στις 10 του Φεβράρη το 2014. Απόκτησαν μαζί δυο κόρες και τέσσερα εγγόνια (τρία αγόρια και ένα κορίτσι).

Το 1975 ανέλαβε τη γραμματεία του «Συνδέσμου Κυπρίων Κονγκό, Ρουάντα και Μπουρούντι, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα. Το 1982 πήρε δίπλωμα, πάντα δι’ αλληλογραφίας, στη «Ραδιοηλεκτρονική» από to « EURELEC, Institut Prive d'Enseignement a Distance », Dijon, France. Με τη μόνιμη εγκατάστασή του στην Κύπρο το 1989 και για έντεκα χρόνια, ασχολείται με τη δημιουργία και συντήρηση ενός περιβολιού με διάφορα δέντρα στο κτήμα του στην Κάτω Δευτερά.Το 2001 συνέγραψε ένα βιβλίο με θέμα την επανάσταση στο Κονγκό του 1964 και τις προσωπικές του οδυνηρές περιπέτειες και εμπειρίες από αυτή, το οποίο εξέδωσε σε πρώτη έκδοση το 2002 και σε δεύτερη το 2008. Το 2010 γίνεται δεκτός και εγγράφεται στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου από την οποία αποφοίτησε ως αριστούχος το 2014 σε ηλικία 86 χρονών. Γνωρίζει πέντε γλώσσες: Τέσσερις ευρωπαϊκές (Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά) και μια Αφρικανική (Lingala)».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










244