Ο Νομπελίστας Tomas Lindahl στο διδακτικό προσωπικό της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου


Αποδίδοντας ειδική βαρύτητα στην καινοτομία και την υψηλή ποιότητα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ενισχύει την Ιατρική Σχολή με καθηγητές παγκοσμίου κύρους προς όφελος των φοιτητών του αλλά και της κυπριακής ιατρικής κοινότητας και κατ’ επέκταση της κυπριακής κοινωνίας. Το Σάββατο, ο πρύτανης Κώστας Γουλιάμος καλωσόρισε τον κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Χημείας 2015, Tomas Lindahl στο διδακτικό προσωπικό της Ιατρικής Σχολής  του Πανεπιστημίου. Ο Σουηδός Νομπελίστας ήταν ο κύριος ομιλητής στο 4ο Πολυθεματικό Διεθνές Συνέδριο Βιοϊατρικήςτο οποίο διοργάνωσε η Ιατρική Σχολή.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο είναι το μόνο πανεπιστήμιο σε Ελλάδα και Κύπρο κι από τα λίγα στην Ευρώπη, με δύο Νομπελίστες στο διδακτικό του προσωπικό, τον RobertHuber και τον Tomas Lindahl, ενώ επισκέπτρια καθηγήτρια είναι η Ada Yonath κάτοχος, επίσης, του βραβείου Νόμπελ.

Το γεγονός ότι τρεις κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ έχουν συμπράξει με την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι απόδειξη τηςεμπιστοσυνης και της εκτίμησης που τρέφουν για την υψηλή ποιότητας, τη αριστείας και τη καινοτομίας που κυριαρχούν σε όλα τα επίπεδα του πανεπιστημίου. Ο πρύτανης Κώστας Γουλιάμος δήλωσε ότι «αξιοποιούμε τις συσσωρευμένες τους εμπειρίες και τις  αξιοποιούμε δημιουργώντας νέες προοπτικές. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην εκκόλαψη και υλοποίηση εκείνων ακριβώς των συνθηκών αριστείας που συνθέτουν το πανεπιστήμιο του μέλλοντος».

Η Ιατρική Σχολή εισέρχεται στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας της, με σπουδαστές από Κύπρο και Ελλάδα αλλά και από την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.Η ίδρυση της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση εκπαίδευσης σε έναν τομέα στον οποίο διακρίνεται η LaureateInternationalUniversities. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο, οργανισμό πανεπιστημίων του κόσμου, στον οποίο ανήκει εξολοκλήρου το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Για την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνογνωσία της Laureate ενώ έχει καταστεί μέλος του δικτύου των 22 κέντρων αριστείας της στην ιατρική με παγκόσμιες διακρίσεις στοεκπαιδευτικό, ερευνητικό, κλινικό και κοινωνικό τομέα. Ο πρύτανης Κώστας Γουλιάμος δήλωσε ότι «στην Κύπρο δημιουργούμε τους γιατρούς της νέας γενιάς». Αναφερόμενος στο εκπαιδευτικόμοντέλο που εφαρμόζεται στην Ιατρική Σχολή επεσήμανε ότι «συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τη χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και πρωτοποριακές προσεγγίσεις μέσω χρήσης υπερσύγχρονων εργαστηρίων ρομποτικής προσομοίωσης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











127