Ο Σύνδ. Γονέων του Λυκείου Εθνομάρτυρα Κυπριανού καταγγέλλει υπέρμετρη βία αστυνομικών κατά μαθητών


Ο Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Εθνομάρτυρα Κυπριανού στο Στρόβολο καταδικάζει τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν τις πρωινές ώρες στο σχολείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, από την ενημέρωση που είχε, τα γεγονότα δεν είχαν την έκταση, την οποία προσέδωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Συνεχίζοντας επισημαίνει: «Οι μαθητές του σχολείου μας, δεν είχαν καμιά ανάμειξη, με τους βανδαλισμούς.  Εκείνο που συνέβηκε είναι ότι έσπασαν 4 τζάμια και πυρπολήθηκε ένας κάδος απορριμάτων όχι όμως από τους μαθητές. Από έρευνα μας, με βάση μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, προκύπτει ότι οι ζημιές προκλήθηκαν από εξωσχολικούς οι οποίοι είχαν μεταβεί στο σχολείο πριν από την άφιξη των παιδιών μας στο χώρο του σχολείου.

Ακολούθως καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν μέλη της Αστυνομίας, και την υπέρμετρη βία την οποία επέδειξαν σε βάρος 17χρονων παιδιών. Καταδικάζουμε επίσης την σύλληψη των 2 μαθητών  και καλεί την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού να παρέμβει.

Ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι «με βάση μαρτυρίες κατοίκων, μέλη της Αστυνομίας, απειλούσαν τα παιδιά με χρήση δακρυγόνων. Καλούμε τον Υπουργό Διακιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να διατάξει άμεσα, πλήρη και ενδελεχή διερεύνηση του περιστατικού για να διαπιστωθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, τί ακριβώς συνέβηκε και εάν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν».

Καταλήγοντας  σημειώνει ότι ως Σύνδεσμος Γονέων εκφράζει την πλήρη στήριξή του στη Διεύθυνση και στους καθηγητές του σχολείου και κατ’ επέκταση στο Δημόσιο Σχολείο και τους φορείς που το συναποτελούν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










201