«Οι κατασκευές, που δημιουργούν οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση των σχολείων, προσφέρουν όμως παράλληλα στους μαθητές νέες εμπειρίες και βιώματα σημαντικά για την αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη και εξέλιξή τους σε ολοκληρωμένες και δημιουργικές προσωπικότητες».
Αυτά ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας Κώστα Καδής μιλώντας στα αποκαλυπτήρια ψηφιδωτού έργου στη Σχολή Κωφών. Το έργο φιλοτέχνησαν οι Καθηγητές Τέχνης Μέσης Εκπαίδευσης, και η δημιουργία του εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60χρονα της Σχολής.
Και πρόσθεσε:
«Ακόμη, μέσα από τα έργα αυτά, καθώς επίσης και μέσα από τις Παγκύπριες εικαστικές δράσεις που διοργανώνει ο κλάδος της Τέχνης σε όλες τις πόλεις, επιτεύχθηκε η ανάδειξη του έργου που επιτελείται στα σχολεία, και η γνωριμία της κοινωνίας με αυτό».
Στη συνέχεια συγχάρηκε όλους τους καθηγητές Τέχνης, καθώς και τον επιθεωρητή τους κύριο Γιώργο Γαβριήλ, για το εξαίρετο έργο το οποίο θα κοσμεί τη Σχολή Κωφών από σήμερα. «Τα σπάνια λουλούδια που απεικονίζει συντελούν στη διαμόρφωση ενός πιο ευχάριστου περιβάλλοντος για μαθητές και εκπαιδευτικούς, και συμβάλλουν στην αμεσότερη εξοικείωση με τη φύση και τις ομορφιές της».
Αναφερόμενος στην προσφορά της Σχολής Κωφών σημείωσε:
«Εξήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της Σχολής Κωφών, το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα για κωφά άτομα στον τόπο μας. Η προσφορά της Σχολής στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς και ισότιμης θέσης για τα άτομα αυτά στην κοινωνία υπήρξε τεράστια. Τα τελευταία χρόνια η Σχολή αναβαθμίστηκε και προσαρμόστηκε σε νέα δεδομένα. Ο ιστορικός της ρόλος ως ημερήσιου ειδικού σχολείου διατηρήθηκε, η Σχολή μετεξελίχθηκε όμως σταδιακά και σε κέντρο παροχής ποικίλων Υπηρεσιών. Ενισχύθηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και επεκτάθηκε η προσφορά της στους τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης, κάτι που συνέτεινε σταδιακά και στην αύξηση του αριθμού των μαθητών της. Τα απολυτήρια της Σχολής αναγνωρίστηκαν ως ισότιμα των αντίστοιχων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η Κυπριακή Νοηματική Γλώσσα καταγράφηκε και προωθήθηκε η διδασκαλία της, ενώ εφαρμόστηκαν νέα προγράμματα και υπηρεσίες μέσα στην ίδια τη Σχολή».