Ο υπουργός Παιδείας τέλεσε τα εγκαίνια του Automotive Technology Center Λευκωσίας


Τα εγκαίνια του καινούργιου Εκπαιδευτικού Κέντρου A.T.C. Automotive Technology Center στη Λευκωσία τελέστηκαν χθες Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013, από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο.

Μετά τον αγιασμό ακολούθησε ξενάγηση του υπουργού στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού κέντρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Τμήματος Οδικών Μεταφορών Σωτήρης Κολέττας, ο  Stephen Longworth M.I.M.I. Chief Verifier of IMI Awards LTD και ο κ. Γιάννης Ρούσσος, εκ μέρους της εταιρείας BP Eastern Mediterranean.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Αντρέας Αντωνιάδης, Εκτελεστικός Διευθυντής του A.T.C. Automotive Technology Center, εξέφρασε τη βαθειά δυσαρέσκειά του προς τις κυβερνητικές αρχές λέγοντας:

«Σε αυτή τη δύσκολη πορεία είχαμε να αντιμετωπίσουμε την αρνητικότητα πολλών κυβερνητικών τμημάτων, όπως της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Πολεοδομίας, του Υπουργείου Εμπορίου και του Υπουργείου Παιδείας. Η επαγγελματική καθοδήγηση του IMI, η στήριξη των επαγγελματικών συνδέσμων, η συνεργασία με την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, μας έδιναν τα εφόδια να συνεχίσουμε για να επιτύχουμε την εγκαθίδρυση αυτού του πρωτοποριακού συστήματος κατάρτισης για τα κυπριακά δεδομένα».

Κάλεσε επίσης τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων «να δουν πολύ σοβαρά το θέμα επαγγελματικής κατάρτισης στην Κύπρο και να προχωρήσουν στη δημιουργία επαγγελματικών προτύπων και οργανισμών ρύθμισης των τεχνικών επαγγελματικών πιστοποιητικών βάσει της ευρωπαϊκής οδηγίας EQF».

Ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στο Δήμο που διατηρεί  τη μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της Κύπρου.

Εκ μέρους της διοικητικής ομάδας του εκπαιδευτικού κέντρου Λευκωσίας ο κ. Σταύρος Μετόχης απευθύνθηκε με τη σειρά του στη Βουλή των Αντιπροσώπων ζητώνατς «εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας» λέγοντας ότι:  «Σε αυτούς στηρίζουμε, τόσο εμείς σαν σχολή, η οποία συνεργάζεται με το έγκριτο ίδρυμα IMI Awards Αγγλίας, όσο και οι απόφοιτοι μαθητές μας, τις ελπίδες για την πλήρη αναγνώριση του διπλώματος κατάρτισης που τους απονέμεται. Μιας αναγνώρισης που τυγχάνει το δίπλωμα του IMI Awards από όλες τις χώρες, πλην της Κύπρου».

Οι αριστούχοι τελειόφοιτοι Διπλώματος Level 3 στη Συντήρηση και Επιδιόρθωση Ελαφρών Οχημάτων που βραβεύτηκαν ήταν:

 1ο Αριστείο: Αντρέας Μήτας

2ο Αριστείο: Παναγιώτης Παναγιώτου

Βραβείο Ήθους και Επιμέλειας: Ιωάννης Γρηγορίου

Απονομή Διπλωμάτων Level 3 στη Συντήρηση και Επιδιόρθωση Ελαφρών Οχημάτων έγινε για τους απόφοιτους:

1. Αγαθοκλής Αγαθοκλέους

2. Ανδρέας Μίτας

3. Ανδρέας Τομάζου

4. Βασίλης Γλυκύς

5. Γιώργος Μανώλη

6. Θεόφιλος Θεοφίλου

7. Ιωάννης Γρηγορίου

8. Κωνσταντίνος Πιερίδης

9. Μάριος Χριστοφόρου

10.Μάριος Κλεάνθους

11. Παναγιώτης Παναγιώτου

12. Στέφανος Κάος

13. Στυλιανός Σολομωνίδης

14. Χαράλαμπος Θεοδώρου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148