Οφειλόμενη απάντηση στη ΔΗΚΙ. Ποιοι άνοιξαν καμαρόπορτα στο Σενέρ;


ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΠΟΛΥΒΙΟΥ*

Όταν κάποιοι ακολουθώντας την πεπατημένη και γνωστή οδό του «ΔΗΚΟΥ» τους κόμματος ανήγαγαν το συνδικαλισμό σε ρουσφέτι, όταν προκλητικά απουσιάζουν από τις εκδηλώσεις της ΟΕΛΜΕΚ και εκ των υστέρων κάνουν κριτική, όταν μεταχειρίζονται ψεύδη, για να καλύπτουν αδυναμίες και λανθασμένες αποφάσεις τους, όταν δεν ντρέπονται και μιλούν για αδιαφορία και ολιγωρία του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ αυτοί που άνοιξαν καμαρόπορτες στο Σενέρ, τότε κάθε έννοια έχει χάσει τη σημασία της.

Ο τέως Γεν. Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΙ Ανδρέας Ιωσήφ, χωρίς ντροπή προσπαθούν να μετακυλήσουν τις δικές τους ευθύνες σε άλλους για το θέμα της επανεκλογής του Σενέρ στην ETUCE. Πρέπει να γνωρίζουν και οι δυο ότι το ψέμα έχει κοντά πόδια και όταν κάθεσαι σε γυάλινο σπίτι δεν είναι καλό να ρίχνεις πέτρες.

Ειδικά ο Κώστας Χατζησάββας, για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι, είναι ο άνθρωπος που ποδηγέτησε την ΟΕΛΜΕΚ αλλά και την ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ και τις έσυρε στις εκλογές πριν τέσσερα χρόνια, όπου εκλέγηκε ο Σενέρ. Επικαλούμαστε προς τούτο τις μαρτυρίες και των εκπροσώπων των άλλων δυο εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Η μικροπολιτική έχει και τα όρια της κύριοι Ιωσήφ και Χατζησάββα. Και επειδή αναφέρετε προσωπικά τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ και τους επιρρίπτετε τις ευθύνες για την επανεκλογή του Σενέρ σας προκαλούμε: Γιατί δεν ρωτήσατε τον εκπρόσωπό σας στη γραμματεία να σας πληροφορήσει για τη στάση του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα στις συναντήσεις με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις για το συγκεκριμένο θέμα;

Ποιοι ήταν πιο έντονοι στο να πάρουμε μέτρα ώστε να φράξουμε το δρόμο στο Σενέρ και να διακόψουμε κάθε επαφή μαζί του; Δεν ήταν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας; Ποια θέση υποστήριξε ο εκπρόσωπός σας στη Γραμματεία;

Οι τελικοί χειρισμοί για αντιμετώπιση του Σενέρ και όσων κρύβονται πίσω του, γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Χατζησάββας ότι ήταν ομόφωνη. Εκτός και αν δεν τον πληροφόρησε σωστά ο εκπρόσωπος του στη Γραμματεία. Αλήθεια γιατί δε διαφώνησε ο εκπρόσωπος της ΔΗΚΙ; Αν πράγματι συμβαίνει αυτό και δεν ενημερώθηκε θα δώσουμε τα πρακτικά στη δημοσιότητα για να ενημερωθεί και ο κ. Χατζησάββας και ο κ. Ιωσήφ.

Δε μπορώ να πω περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Χατζησάββας ότι κάποια πράγματα δε μπορούν να λεχθούν δημόσια.

Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εκείνο που έχω να πω είναι ότι ο τέως Γεν. Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ και στέλεχος της ΔΗΚΙ, συμπεριφέρεται με τον πιο ευνοϊκό χαρακτηρισμό πρόστυχα. Και αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι έχουμε και οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις στείλει επιστολή στην ETUCE και ζητούμε τα επίσημα αποτελέσματα και ακόμη απάντηση δεν πήραμε.

Αν και δεν έχει σημασία το πόσους ψήφους πήρε ο καθένας, ας μας πληροφορήσει ο κ. Χατζησάββας πόσους ψήφους πήρε ο ίδιος όταν ήταν υποψήφιος. Ας μας πει τι χειρισμούς έκανε τότε και έστρωσε το χαλί στο Σενέρ και τρέχαμε μετά κάποιοι άλλοι να διορθώσουμε την κατάσταση.

Συμφωνούμε ότι είναι σημαντικό κεφάλαιο οι διεθνείς σχέσεις. Όμως τι ψήφισε ο κ. Χατζησάββας και η κίνησή του όταν πριν 20 μήνες ο Γεν. Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, μετά από συμμετοχή του στο συνέδριο της ETUCE, διαπίστωσε τη σοβαρότητα της κατάστασης και ζήτησε τη δημιουργία Γραφείου Διεθνών Σχέσεων το οποίο να δράσει με συγκεκριμένο πρόγραμμα ώστε να φράξει το δρόμο στο Σενέρ;

Αν και αυτό το ξέχασε ο κ. Χατζησάββας να δώσουμε στη δημοσιότητα τα πρακτικά, για να φρεσκάρουμε τη μνήμη του.

Αναφέρεται στην αναβολή του συνεδρίου στα κατεχόμενα ο κ. Χατζησάββας και δεν έχει το στοιχειώδες ήθος να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Ότι, δηλαδή, είναι η ΟΕΛΜΕΚ που έφερε στη δημοσιότητα τις μεθοδεύσεις της ETUCE και του Σενέρ και για ένα μήνα δώσαμε μάχη και καταφέραμε να αναβληθεί το συνέδριο.

Αν πιστεύει ο κ. Χατζησάββας ότι αν στελλόταν η επιστολή που επικαλείται, τότε θα εκλεγόταν ο ελληνοκύπριος εκπρόσωπος, τότε το λιγότερο που έχουμε να του πούμε είναι ότι αυτό είναι αφέλεια. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η επιστολή δεν στάληκε, γιατί διαφώνησε μια από τις Ελληνοκυπριακές Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και δε θέλαμε να πάμε διχασμένοι στην ETUCE. Όμως η απόφαση της Γραμματείας, για να μη σταλεί η επιστολή ήταν ομόφωνη. Δεν τον πληροφόρησε γι' αυτό ο εκπρόσωπός του στη Γραμματεία;

Θα μπορούσαμε να γράψουμε και πολλά άλλα, όπως για παράδειγμα, τα κατορθώματα του κ. Χατζησάββα στη Νότιο Αφρική. Όμως δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο του. Η Κύπρος είναι μικρή και ο καθένας γνωρίζει το ποιόν και τη δράση του άλλου. Ας τον κρίνουν και αυτόν και την κίνησή του οι συνάδελφοι.

Καλές γιορτές.

*Γεν. Γραμματέας ΟΕΛΜΕΚ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










191