Οι 5 βασικές αλλαγές στη Δημοτική με την εφαρμογή του Νέου Ωρολογίου. Αναλυτικός πίνακας


Το Paideia-News αποκαλύπτει σήμερα τις πέντε βασικότερες αλλαγές που θα επέλθουν στη Δημοτική Εκπαίδευση με την εφαρμογή του Νέου Ωρολογίου που  αναμένεται να εφαρμοστεί από τη φετινή σχολική χρονιά.

Αυτές είναι:

  1. Ενίσχυση του διδακτικού χρόνου για το μάθημα των Ελληνικών σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου κατά δύο περιόδους
  2. Ενίσχυση του διδακτικού χρόνου για το μάθημα των Μαθηματικών κατά δύο περιόδους στις τάξεις Α΄-Δ΄ και κατά μία περίοδο στις τάξεις Ε΄- Στ΄.
  3. Ενίσχυση του μαθήματος των Αγγλικών κατά μία περίοδο στις τάξεις Α΄ και Β΄.
  4. Αύξηση του χρόνου της Φυσικής Αγωγής κατά μία περίοδο στις τάξεις Ε΄ και Στ΄.
  5. Ένταξη του χρόνου για «Εμπέδωση» σε κάθε μάθημα με την ενθάρρυνση για διαφοροποίηση της διδασκαλίας.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κατέληξε στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης για το Ωρολόγιο Πρόγραμμα έπειτα από διαβούλευση με τους εκπαιδευτικούς εταίρους και ιδιαίτερα την ΠΟΕΔ, αφού έλαβε υπόψη του δύο σημαντικές παραμέτρους:

 (α) την Έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αξιολόγηση των Αναλυτικών Προγραμμάτων και

(β) τις αδυναμίες που επισημαίνονταν από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, στη διάρκεια των επισκέψεων του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Καδή στα σχολεία.

Η Επιστημονικής Επιτροπής για την αναθεώρηση των Ωρολογίων Προγραμμάτων της Δημοτικής και της Μέσης Εκπαίδευσης παρέδωσε την Έκθεσή της στον ΥΠΠ εντός των χρονοδιαγραμμάτων που της είχαν τεθεί, δηλαδή το Μάρτιο του 2015.

Στην Επιτροπή για το Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα (ΝΩΠ) Δημοτικής Εκπαίδευσης μετείχαν οι Δρ Νίκος Ορφανίδης, Δρ Λεωνίδας Κυριακίδης (Πανεπιστήμιο Κύπρου), Δρ Ανδρέας Θεοδωρίδης (Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης), Δρ Ανδρέας Κασουλίδης (Διευθυντής / Υπεύθυνος Γραφείου ΥΠΠ) και κ. Φίλιος Φυλακτού (Πρόεδρος ΠΟΕΔ).

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Ωρολόγιο Πρόγραμμα θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη.  

Αναλυτικός πίνακας στο έγγραφο που ακολουθεί:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











138