Οι επιτροπές Συμβασιούχων και Εκτάκτων Μέσης και Δημοτικής απαιτούν δεσμεύσεις από τα κόμματα


Οι επιτροπές Συμβασιούχων και Εκτάκτων Μέσης και Δημοτικής, με επιστολή τoυς στα κοινοβουλευτικά κόμματα ζητούν γραπτές δεσμεύσεις για κατοχύρωση όλων όσων εργάστηκαν ή εργάζονται ήδη στην εκπαίδευση  και γι' αυτούς που τέλειωσαν την προϋπηρεσιακή επιμόρφωση. Ζητούν επίσης την έγκριση όλων κενών μόνιμων θέσεων. Ακολουθεί η επιστολή των Επιτροπών:

«Προς: Κοινοβουλευτικά Κόμματα Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσιος διάλογος με θέμα την αλλαγή της διαδικασίας πρόσληψης εκπαιδευτικών στα Δημόσια Σχολεία. Στο διάλογο αυτό έχουν εμπλακεί, ορθά κατά την γνώμη μας, όλοι οι φορείς συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων αλλά και κάποιων βουλευτών ξεχωριστά. Βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται σύντομα ένας κύκλος επαφών της ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ με όλα τα κόμματα, στις οποίες καλούνται τα κόμματα να τοποθετηθούν σε σχέση με το επίμαχο και πιο κρίσιμο, για μας και τις οικογένειες μας, σημείο της κατοχύρωσης ή όχι όλων όσοι εργάζονταν τα τελευταία χρόνια ήδη στην εκπαίδευση.

Όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς, εκτός ίσως ο αρμόδιος Υπουργός, έχουν συμφωνήσει στην αρχή ότι η αλλαγή του συστήματος διορισμού θα πρέπει να διασφαλίζει πρώτα όσους εργάστηκαν ή εργάζονται ήδη στην εκπαίδευση ή έχουν κληθεί και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης. Παρόλα αυτά ο όρος «διασφάλιση» μπορεί να εκλαμβάνεται διαφορετικά από τον καθένα.

Θα θέλαμε να τοποθετηθείτε γραπτώς, ως κόμμα, σε σχέση με το προτεινόμενο σχέδιο προσλήψεων στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία. Επειδή το ζήτημα αυτό προκαλεί σοβαρή αναστάτωση και ανασφάλεια σε ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών και στις οικογένειές τους και διότι γνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε ρύθμιση πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο, ζητούμε από εσάς όπως τοποθετηθείτε στα εξής δύο ερωτήματα:

α) Συμφωνείτε με τη θέση ότι από το οποιοδήποτε νέο σύστημα διορισμού θα πρέπει να εξαιρούνται τα άτομα που εργάστηκαν ή εργάζονται ήδη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ή έχουν κληθεί και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης;

β) Συμφωνείτε με τη θέση ότι όσες κενές μόνιμες θέσεις εκκρεμούν τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και όσες θα προκύψουν κατά τη φετινή χρονιά θα πρέπει να εγκριθούν το συντομότερο δυνατό, νοουμένου ότι δεν επιφέρουν οποιοδήποτε επιπλέον κόστος στον προϋπολογισμό του κράτους; 

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να γνωρίζουμε ξεκάθαρα τις θέσεις του κόμματός σας. Σας ενημερώνουμε ότι η συγκεκριμένη επιστολή, καθώς και η απάντησή σας, θα κοινοποιηθούν άμεσα.

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου                             Ρένος Κωνσταντίνου

Πρόεδρος Επιτροπής Μέσης                                Γραμματέας Επιτροπής Μέσης

Λεωνίδας Χατζηλοΐζου                                             Άντρη Κωστή

Αντιπρόεδρος Επιτροπής Δημοτικής                Γραμματέας Επιτροπής Δημοτικής




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










164