Οι Γονείς Δημοτικής στηρίζουν τις προσπάθειες του Υπ. Παιδείας για εξορθολογισμό στην εκπαίδευση


Πραγματοποιήθηκε στις 10/07/2018 Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, στην οποία εξετάστηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν στην Παιδεία αλλά και την αντιπαράθεση μεταξύ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας:
Η Συνομοσπονδία ζήτησε από τις Επαρχιακές Ομοσπονδίες και τους Τοπικούς Συνδέσμους να αποστείλουν τις απόψεις τους, για να μπορέσει η Συνομοσπονδία να τοποθετηθεί.
Το Δ.Σ της Συνομοσπονδίας αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ για τα πιο κάτω:
• Να καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο την αναίτια και απαράδεκτη επίθεση του Προέδρου της ΠΟΕΔ με δημόσιες τοποθετήσεις / αναρτήσεις του σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης εναντίον των Οργανωμένων γονιών και του Προέδρου της Συνομοσπονδίας. Η Συνομοσπονδία μας δε θα ακολουθήσει αυτή την πρακτική ούτε θα ρίξει το επίπεδο της χαμηλά.
• Για ακόμη μια φορά δεν καλεστήκαμε σε καμιά συνάντηση με την ΠΟΕΔ για να ενημερωθούμε για τις θέσεις της σε σχέση με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, απαξιώνουν τον ρόλο των Οργανωμένων γονιών, εκφέρονται εναντίον τους αλλά παράλληλα ζητούν την στήριξη τους.
• Αποφυγή σχολιασμών σε διάφορες αναρτήσεις που γίνονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
• Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης στηρίζει τις προσπάθειες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για τον εξορθολογισμό στην εκπαίδευση.
• Τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν θα πρέπει να παραμείνουν στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και να διατεθούν σε θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία, στην Ειδική Εκπαίδευση, στον εκσυγχρονισμό των ΠΟΣ, στην Παραβατικότητα, στην πρόσληψη γυμναστών, στη στήριξη των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και των δασκάλων τους, στην πρόσληψη γραμματειακού προσωπικού για τις ανάγκες των Δημόσιων Νηπιαγωγείων τα οποία είναι ψηλά στην ατζέντα των Οργανωμένων γονιών.
• Θα συνεχίσουμε το διάλογο σε σχέση με τις προτάσεις για την αξιολόγηση του μαθητή και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου.
Δηλώνουμε την ετοιμότητά μας για να παρουσιάσουμε τις θέσεις και απόψεις μας όπως το έχουμε κάνει σε όλες τις Επαρχιακές Ομοσπονδίες και Τοπικούς Συνδέσμους αλλά και να μπούμε στο διάλογο τον οποίο έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Μοναδικός μας στόχος τα παιδιά μας. Γονείς σε διαρκή κίνηση!»



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










167