Οικολόγοι: Το νέο Σχέδιο Διορισμών δεν πρέπει θυματοποιεί τους εκπαιδευτικούς


Η Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα του νέου συστήματος διορισμών:
«Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για μεταρρύθμιση και διόρθωση των στρεβλώσεων, δεν πρέπει να θυματοποιεί τους εκπαιδευτικούς.
Ως Οικολόγοι θεωρούμε ότι το πιο πάνω πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στους σχεδιασμούς του Υπουργείου, οι οποίοι τελικά θα πρέπει να τύχουν και της έγκρισης της Βουλής.
Από εκεί και πέρα υπάρχει πλήρης αντίληψη για τη διάθεση του Υπουργείου να υπάρξει ανανέωση του εκπαιδευτικού κόσμου, να υπάρχει δυνατότητα και η ευκαιρία να εργοδοτηθούν και νέοι άνθρωποι. Ίσως η λύση να βρίσκεται σε ένα πιο δυναμικό σχέδιο για τις προσλήψεις που να μην έχει στεγανά και να μην προκαλεί αγκυλώσεις, δηλαδή να μπορεί να κατηγοριοποιήσει τις διάφορες ομάδες εκπαιδευτικών και να προσεγγίζει την κάθε κατηγορία με την πιο κατάλληλη για την περίπτωση λύση.
Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κοινή άποψη στους στόχους και από εκεί και πέρα μπορεί να βρεθεί το νομικό ένδυμα για να μπορέσουν αυτοί οι στόχοι να υλοποιηθούν. Κι αυτοί οι στόχοι πρέπει να συμβάλλουν στο γενικό καλό της εκπαίδευσης και της παιδείας, χωρίς όμως να θυματοποιηθούν εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που για τόσα χρόνια έχουν προσφέρει στην εκπαίδευση και μπορούν ακόμη να προσφέρουν πολλά. Πρέπει να αξιοποιηθεί αυτή η εκπαιδευτική πείρα και ταυτόχρονα να δοθεί η ευκαιρία και σε νέους εκπαιδευτικούς να μπουν στη Δημοτική και Προδημοτική Εκπαίδευση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











122