Όλοι και όλες στους δρόμους. Για να νικήσει η ζωή


ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ*  

Να μη λείψει κανείς στο μεγαλειώδες παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 14 Δεκεμβρίου, η ώρα 10:00, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και από εκεί πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Να είμαστε χιλιάδες…

Αυτό το Συλλαλητήριο να γίνει η απάντηση μας, λέγοντας όχι:

-   Στις μειώσεις μισθών, μισθών πείνας 400 ευρώ και συντάξεων.

-   Στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα της Κύπρου στα ξένα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου.

-   Στη μόνιμη ανεργία που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας σε συνθήκες που οι 80 χιλ. άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης.

-   Στα μόνιμα χαράτσια που σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάστακτους φόρους.

-   Στο κουτσούρεμα της Δημόσιας Υγείας στερώντας από το λαό τη δωρεάν υγεία βάζοντας είσοδο για νοσηλεία στα νοσοκομεία.

-   Στη συρρίκνωση της παιδείας, καταργώντας Τμήματα και Σχολές, συγχωνεύοντας σχολεία, αυξάνοντας τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, αυξάνοντας τους μαθητές και τους φοιτητές.

-   Στην επιβολή κομίστρων των μαθητών και στις νέες αυξήσεις στα εισιτήρια των φοιτητών.

-   Στην εκποίηση της πρώτης κατοικίας και στο κλείσιμο στεγαστικών προγραμμάτων αφαιρώντας το δικαίωμα στα νεαρά ζευγάρια να έχουν τη δική τους στέγη.

Σε αυτή τη λαίλαπα, Οργανωνόμαστε και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δηλώνουμε παρών.

Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Είναι η ώρα να ξεσηκωθεί η κοινωνία, να δώσει τους δικούς της αγώνες και τη δική της φωνή με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη για το δικαίωμα στη ζωή και απαλλαγή από Τρόικες και Μνημόνια.

Στις 14 Δεκεμβρίου μπαίνουμε μπροστά, αποτρέπουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, ανατρέπουμε τη βαρβαρότητα.

Τώρα χρειάζεται οι νεοφιλελεύθεροι κυβερνώντες και οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε. να νοιώσουν τον παλμό, την αποφασιστικότητα και την διεκδίκηση του Κυπριακού λαού.

Σαν μια γροθιά να αντισταθούμε στην νέα αποικιοκρατία…

Η απόφαση του Συλλαλητηρίου είναι μια συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση, αγωνιστική διάθεση, αντίστασης και αντίδρασης από τον κάθε μαθητή, φοιτητή, νέο εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, από ολόκληρο το λαό.

Αυτή η μάχη θα είναι σκληρή και δύσκολη. Δεν θα φύγουν αν δεν τους διώξουμε.

Σε αυτή τη μάχη επιβάλλεται η Αριστερά, ο κάθε Κύπριος πατριώτης να αντιδράσει, να κινητοποιηθεί, να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα. Και σε αυτό τον κόσμο θα βρεθούμε δίπλα του. Κανένας μόνος του στη κρίση του καπιταλισμού. Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Να μην παραδώσουμε άλλα δικαιώματα. Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη δική μας ζωή κόλαση.

Να μην ανεχτούμε να ζήσουμε σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης. Και αυτό θα γίνει εάν ο καθένας από εμάς αφήσει τον καναπέ του, την τηλεόραση και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του και κατέλθει στο δρόμο, κτίζοντας μια κοινωνία της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Σε αυτό το Συλλαλητήριο, να ανατρέψουμε την ηττοπάθεια, τη μιζέρια και τη μοιρολατρία απαλλάσσοντας το ζυγό της Τρόικας, των μονοπωλίων που συγκαλύπτει η Ε.Ε.

Οι εύηχες λέξεις πλέον, δεν πιάνουν τόπο. Τα ψέματα περί επανεκκίνησης και ανάπτυξης όσο και αν τα προωθούν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, δεν ξεγελούν το λαό.

Ο λαός δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται. Τα παραμύθια τέλειωσαν.

Οι Κυβερνώντες να τρέμουν το θύμο και την αγανάκτηση του απλού ανθρώπου, του μικρομεσαίου, του εργαζόμενου.

Σκλάβοι, άβουλοι, ανοργάνωτοι, συμβιβασμένοι και πιόνια των Τροϊκανότερων των Τροϊκανών δεν θα γίνουμε ποτέ.

Δεν γεννηθήκαμε για να είμαστε δούλοι. Γεννηθήκαμε για να είμαστε αγωνιστές, γνήσιοι πατριώτες, υπερασπιστές των εργαζομένων και διεκδικητές της νέας γενιάς.

Στις 14 Δεκεμβρίου ξεπερνούμε τον εαυτό μας, βροντοφωνάζουμε δυνατά ότι υπάρχει άλλος δρόμος για την Κύπρο, έξω από αυτόν του μνημονίου και της καταστροφής.

Δημιουργούμε το δικό μας ορμητικό ποτάμι και σε αυτή τη συνεργασία – συμμαχία των συνδικαλιστικών και κοινωνικών δυνάμεων, θέτουμε ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ το συμφέρον ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ.

*Γ.Γ. της ΕΔΟΝ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










92