Oλοκλήρωση 4ου κύκλου μαθημάτων Ευρ. Προγράμματος Δωρεάν Εκμάθηση Ελληνικής σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Ευρωπαϊκού έργο «Πρόγραμμα Εκμάθησης Ελληνικής γλώσσα» (CY/2017/AMIF/SO2.1.1/2) που υλοποιήθηκε σε συνεργασία των KES College ως Τελικός Δικαιούχος, CARDET, INNOVADE, Δήμους Αγίου Αθανασίου και Δερύνειας και τη συμμετοχή των Δήμων Αγίου Δομετίου και Πάφου.

Κατά την προγραμματική περίοδο Ιούλιος 2017 – Δεκέμβριος 2018, προσφέρθηκαν συνολικά 16 τμήματα στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφου και Αμμοχώστου, και ο αριθμός των Υπηκόων Τρίτων χωρών που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα ξεπέρασε τα 350 άτομα, ενώ  Πιστοποιητικό παρακολούθησης και δωρεάν tablets έλαβαν πέραν των 230 ατόμων που πέτυχαν στην τελική εξέταση.

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη προγραμματική περίοδος που πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα Εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας με την ίδια κοινοπραξία, τα οποία προσφέρθηκαν δωρεάν, συμβάλλοντας με αυτή τη δράση στην ομαλή ένταξη ΥΤΧ στην τοπική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια του έργου αναπτύχθηκε ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία περιλαμβάνει υλικό ανοιχτής πρόσβασης. Συγκεκριμένα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου (www.ilearngreek.eu/el/2018) για να βρείτε δωρεάν χρήσιμο εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό υλικό για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, το οποίο είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το έργο με κωδικό CY/2017/AMIF/SO2.1.1/2 συγχρηματοδοτήθηκε κατά 90% από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης της ΕΕ και κατά 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία και τελούσε υπό τη διαχειριστική εποπτεία της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










149