Ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+P.L.A.C.E.S. του Περ. Γυμνασίου Πέρα Χωρίου-Νήσου


Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου-Νήσου, συνεχίζοντας  μια μακρά παράδοση συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, συμμετείχε  στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο «P.L.A.C.E.S. (Presenting Legends Across the Continent in European Schools:Παρουσιάζοντας Θρύλους στα Ευρωπαϊκά Σχολεία σε όλη την Ήπειρο».

Το πρόγραμμα είχε διετή διάρκεια ( 2015-2017) και σε αυτό συνέπραξαν  σχολεία από εννέα χώρες: Κύπρο, Κροατία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία ,Βουλγαρία, Ρουμανία και  Σλοβακία.

Περιέλαβε τρεις διακρατικές συναντήσεις, πέντε βραχύχρονες ανταλλαγές ομάδων μαθητών και πέντε βραχύχρονες κοινές δράσεις κατάρτισης εκπαιδευτικών.

Στόχοι του προγράμματος:

Μέσα από την έρευνα και τη  γνωριμία με  ντόπιους και ευρωπαϊκούς θρύλους, το πρόγραμμα είχε σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τη γεωγραφία, την ιστορία, τις ξένες γλώσσες, την τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνίας, τα πολυμέσα, τη γαστρονομία  και να επιδείξουν περισσότερη κατανόηση και σεβασμό για τον πολιτισμό και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πράγμα το οποίο θα οδηγήσει στη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Το σχολείο μας παρουσίασε τον θρύλο της Αφροδίτης και του Άδωνη  και το θρύλο του Διγενή Ακρίτα.

Δράσεις:

1)    Συνάντηση  συντονιστών στο UMAG της Κροατίας τον Νοέμβριο του 2015.

2)    Συνάντηση συντονιστών και μαθητών στο VIDIN της Βουλγαρίας τον Ιανουάριο του 2016. Έλαβαν  μέρος 2 καθηγητές και 4 μαθητές.

3)    Συνάντηση συντονιστών και μαθητών στον TARANTO της Ιταλίας, τον Μάρτιο του 2016. Έλαβαν μέρος 2 καθηγητές και 4 μαθητές.

4)    Συνάντηση συντονιστών και μαθητών στο ECSHBORN της Γερμανίας τον  Μάιο του 2016. Έλαβαν μέρος 2 καθηγητές και 4 μαθητές.

5)    Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η 2η διακρατική συνάντηση των συντονιστών του προγράμματος από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2016.

Ακολούθησαν οι συναντήσεις στη Ρουμανία από τις 12 έως τις 18 Ιανουαρίου, (5 μαθητές και 2 καθηγητές), στη Σλοβακία από τις 18 έως τις 24 Μαρτίου,(4 μαθητές, 2 καθηγητές).

Η τρίτη και τελευταία διακρατική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα από τις 23 έως τις 26 Μάιου 2017 και συμμετείχαν μόνο καθηγητές. Με αυτή τη συνάντηση ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Απώτερος στόχος του προγράμματος  ήταν  η δημιουργία Ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book) που θα περιλάβει όλες τις εργασίες και παρουσιάσεις των μαθητών από το κάθε ευρωπαϊκό σχολείο που συμμετείχε στο πρόγραμμα.

Hσυντονίστρια του προγράμματος ήταν η κ. Γιάννα Κωστή, καθηγήτρια Μαθηματικών.

*Για την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Κυριακή Ιωακείμ-Κυριακίδου, Β.Δ. Γαλλικών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











135