Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του AppHelp4SMEs


Για το Σύστημα Μαθητείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για το Σύστημα Μαθητείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Κύπρο, που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τους εθνικούς εταίρους του Ευρωπαϊκού Έργου AppHelp4SMEs. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδεσης, εκπρόσωποι των επιμελητηρίων Λεμεσού και Πάφου, της ΠΟΒΕΚ και του Intercollege καθώς και εργοδότες και μαθητευόμενοι. 

Ο Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης, Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, παρουσίασε τις αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο Σύστημα Μαθητείας, καθώς και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για το μέλλον. Ο κύριος Χρίστος Αναστασιάδης, Διευθυντής του ΕΒΕ Λεμεσού αναφέρθηκε στις αδυναμίες που παρουσιάζει σήμερα το σύστημα και στην ανάγκη για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητευομένων για την αγορά εργασίας, έτσι ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον των εργοδοτών για τη μαθητεία, ενώ ο Δρ Μαυρομούστακος, Εκτελεστικός Διευθυντής του Intercollege Λευκωσίας, αναφέρθηκε στην κρίσιμη σημασία της διασύνδεσης της βιομηχανίας με την επαγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με στόχο τον ευρύτερο εκσυχρονισμό της εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Ο Paul Warner και η Cheryl Swales, εκπρόσωποι του AELP, του οργανισμού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσίασαν τις αξιοσημείωτες μεταρρυθμίσεις που έγιναν στο Σύστημα της χώρας τους, και ανάλυσαν τις αποτελεσματικές πρακτικές, εστιάζοντας στον ρόλο και την αποφασιστική συμβολή των εργοδοτών. Επίσης, σε μία συζήτηση με τον Δρα Μαρκάτζιη και τους δύο ομιλητές από το Ηνωμένο Βασίλειο, εντοπίστηκαν οι διαφορές ανάμεσα στα δύο συστήματα και έγιναν συστάσεις για την πιο αποτελεσματική λειτουργία του Συστήματος Μαθητείας στην Κύπρο. Επίσης, στην εκδήλωση εργοδότες και μαθητευόμενοι παράθεσαν τις θετικές τους εμπειρίες από το Σύστημα Μαθητείας.

Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ανάμεσα στους φορείς υλοποίησης του έργου Apphelp4SMEs και εκπροσώπους της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με θέμα την ενίσχυση της Υπηρεσίας Στήριξης της Μαθητείας η οποία παρέχεται από το ΕΒΕΛ, ΕΒΕΠ και την ΠΟΒΕΚ και στοχεύει στην ανάπτυξη ποιοτικών θέσεων εργασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδαwww.apphelp4smes.eu/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










258