Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων μεθέμα Entrepreneurial Skills Αcross Europe, που οργάνωσε το Γραφείο Σταδιοδρομίας της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου, από τις 10 -15 Ιουνίου 2013, στην Πανεπιστημιούπολη. Το πρόγραμμα οργανώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Νεολαία σε Δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με το Riga Technical University της Λετονίας.

Οι φοιτητές που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικά εργαστήρια, παρουσιάσεις και επισκέψεις που στόχο είχαν, μεταξύ άλλων, την καλλιέργεια χρήσιμων επαγγελματικών δεξιοτήτων, την ανάπτυξη της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ των φοιτητών, την ανταλλαγή ιδεών, την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας ως μιας εναλλακτικής λύσης αντιμετώπισης της νεανικής ανεργίας και την πολιτιστική και πολιτισμική αλληλεπίδραση μεταξύ νέων δύο «ακριτικών» χωρών της Ε.E..

 Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 8 φοιτητές από κάθε χώρα και ο προϋπολογισμός καλύφθηκε από το Πρόγραμμα Νεολαία σε Δράση και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια τους ακόλουθους: Σταυριάνα Κοφτερός από το Εκκολαπτήριο Διογένης, Νίκο Μάρκου από την Ernst & Young, Κώστα Σίσαμο από την Engino, Ντίνο Συμεωνίδη και Πάρη Θωμά από το Open Box Communication, Ελϊζα Σαββίδου από το Chrysalis Leap, και Χριστιάνα Ιεροδιακόνου από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, για την όλη βοήθεια τους στην πραγματοποίηση του προγράμματος.

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας θα συνεχίσει να διοργανώνει παρόμοια προγράμματα, με στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία των φοιτητών μας για την τοπική και διεθνή αγορά εργασίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










156